Matsedeln

Direktlänk till inlägg 18 september 2012

Ursäkta...

Av Neta - 18 september 2012 15:28

..min frånvaro men kroppen vill inte riktigt just nu. Helgen var annars över förväntan, vi var ju bortbjudna till grannen i fredags och när jag mår så här är det det bästa som kan hända. Då slipper jag ju helt.

Lördagen blev också bra lite kycklinggryta a la enkel (Fräs strimlad kycklingfilé med frysta rotfrukter, lite soja i, krydda och red av) till lunch och då ringde kompisarna från Örbyhus och ville komma över med en påse räkor på kvällen. Vi bidrog med lite minivårrullar och bläckfiskringar. Bröd och bubbel hade vi också och så gjorde E både aioli och en asiatisk sås till vårrullarna. Den var väldigt god men tror vi hade lite extra sweet chili i den, smaka er fram. Lagom plock & pratmat.


Asiatisk sås


2 msk rapsolja

½ dl japansk soja

1 msk farinsocker

1 msk finriven ingefära, vi hade från torkad

1 dl sweet chilisås

1 press vitlöksklyfta


Rörs ihop och ställs en stund i kylen.


I söndags gjorde jag en fläskytterfilé i ugnen, förbrynte den inte ens utan penslade med en blandning av lite smörolja, soja, salt, paprikapulver och sv.peppar, häller det i formen först, blandar med penseln och liksom penslar formen med det och sen köttbiten runt om. In på 200 gr lika länge som potatisen kokar, brukar bli bra. Åts med potatis och svampsås gjord på färska kantareller.


Igår gjordes falsk kinagryta, det har ni här

http://netaave.bloggplatsen.se/2012/03/01/7451195-nytt-recept/


     


Idag var dom andra i stan och köpte med sig Fish & chips från Lidl, precis som deras Chicken nuggets är det här en bit hel filé av fisk som panerats, som man gör klar i fritös eller ugn. 1 påse kostar runt 50 kr och här räcker det till alla 4, fiskbitarna är rätt stora och 4 i var räckte bra. På mittbilden har jag ätit några potatisar också och på sista bilden ser det ut som fisken inte är klar men den var perfekt. Kanske att vi nästa gång separerar potatis och fiskbitar och kör potatisen något längre än rekommenderade 5 min. Fisken ska inte köras en sekund mer.


Nu blir det nåt lätt ikväll, vad får tiden utvisa.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10 11
12
13 14
15
16
17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards