Direktlänk till inlägg 17 september 2012
Är ju tid för dom här nu, intressant med enbären tycker jag, hade jag aldrig kommit på själv. Recept från recept.se
200-300 g kantareller (eller trattkantareller)
1 st liten purjolök
5 dlvatten
eller 3 dl vatten och 2 dl vitt vin
2 tsk salt
1 tsk soja
ev. 5 st enbär
ev. 0.5-1 dl finhackad persilja
2.5-3 dl grädde
5 dlmjölk
1.5 msk vetemjöl
1.5 msk vatten
Rensa bort skräp och skölj svampen om du använder färsk svamp. Skär i mindre bitar. Tina ev. fryst förvälld svamp.
Skär purjolök i tunna ringar.
Koka upp vatten, salt, soja, purjolök, ev. enbär (krossa om du vill), ev. persilja och ev. vitt vin. Om du använder färsk svamp lägg i den också. Om du använder förvällda kantareller så tillsätt svampspadet.
Låt koka ca 15 min. Om du använder förvällda kantareller tillsätt nu kantarellerna.
Häll på grädde och mjölk.
Om du vill att soppan ska bli lite tjockare så gör redningen: Blanda vetemjöl och vatten till en slät smet. Vispa ner redningen. Tänk på att röra i botten av redningen precis innan du vispar ner den för mjölet sjunker till botten snabbt!
Låt koka några minuter. Smaka av med salt.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 |
16 |
|||
17 | 18 | 19 |
20 |
21 |
22 | 23 | |||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|