Direktlänk till inlägg 13 september 2012
Hur gör ni med rester av pasta och ris? Ris slänger jag oftast för det blir aldrig särskilt mycket kvar men när det gäller pasta så är det så olika vilken mängd man behöver ta från märke till märke. Jag köper oftast 3 kg-påsarna på Willys, minns inte märket nu men där har jag rätt bra koll på hur mkt som går åt. Nu köpte jag ett annat märke sist, ett i blå kartonger och fick massor kvar. Ok bättre kvalité kanske och då blir det ju prisvärt också.
Idag tog jag mina rester och la dom i en smord form.
Gjorde en ganska stabbig köttfärsröra. I brk krossade tomater fick rinna av. Fräste 400 g köttfärs och 2 hackade lökar, tillsatte tomaterna, 1 msk tomatpuré och 1 msk pizzakrydda, salt, peppar och en halv burk tacosalsa med ananas. Hittade även några ananasringar i kylen så skar ner dom i bitar och petade ner i pastan. Var kanske 5-6 st. Sen tog jag nån dl ananasspad och ringlade det över alltihop och så på med ca 2 dl riven ost.
In i ugnen på 225 gr i en kvart ungefär. Det blev ganska ok, kanske blev det för mkt pasta för så klart litade jag inte på att resterna skulle räcka utan kokade på lite också. Hade jag nog inte behövt men å andra sidan har jag lunch i morrn också.
Sen måste jag bara ge er detta, satt och skrev av lite recept ur en tidning och kände att dom här måste jag göra, snart!
Karlsbadergifflar med choklad och färskost
24 st
50 g jäst för söta degar
200 g smör
2½ dl mjölk
1 dl socker
2 äggulor
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
11-12 dl mjöl
Fyllning:
100 g vit eller mörk choklad
100 g philadelphiaost
½ dl florsocker
3 dl hallon eller björnbär
1 ägg till pensling
Garnering:
100 g vit eller mörk choklad
1 msk rapsolja
Florsocker att sikta över
Smula jästen i en bunke
Smält fettet, tillsätt mjölken och låt degvätskan bli 37 gr
Lös jästen med vätskan och tillsätt resten av ingredienserna men spar lite mjöl till utbakningen
Jäs 30 min
Smält under tiden chokladen till fyllningen över vattenbad och låt den sen svalna något innan ost och florsocker rörs ner
Sätt ugnen på 225 gr
Ta upp degen och dela den i 3 delar
Kavla varje del till en cirkel, ca 25 cm som delas i 8 ”tårtbitar”
Lägg en klick av fyllningen och 2-3 hallon där tårtbiten är som bredast
Rulla hop från den breda sidan och lägg på pappersklädd plåt
Jäs 30 min
Pensla med uppvispat ägg och grädda 8-10 min i mitten av ugnen
Ska bullarna frysas görs inget mer nu
Smält mörk eller vit choklad över vattenbad
Rör ner oljan och ringla sen choklad över bullarna
Sikta över florsocker.
Mums!
Ska äckla er med en sista bild också, förmiddagens skörd. Han var ute på em också men då blev det bara trattar.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 |
16 |
|||
17 | 18 | 19 |
20 |
21 |
22 | 23 | |||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|