Matsedeln

Direktlänk till inlägg 13 september 2012

Rester

Av Neta - 13 september 2012 21:25

Hur gör ni med rester av pasta och ris? Ris slänger jag oftast för det blir aldrig särskilt mycket kvar men när det gäller pasta så är det så olika vilken mängd man behöver ta från märke till märke. Jag köper oftast 3 kg-påsarna på Willys, minns inte märket nu men där har jag rätt bra koll på hur mkt som går åt. Nu köpte jag ett annat märke sist, ett i blå kartonger och fick massor kvar. Ok bättre kvalité kanske och då blir det ju prisvärt också.

      Idag tog jag mina rester och la dom i en smord form.

Gjorde en ganska stabbig köttfärsröra. I brk krossade tomater fick rinna av. Fräste 400 g köttfärs och 2 hackade lökar, tillsatte tomaterna, 1 msk tomatpuré och 1 msk pizzakrydda, salt, peppar och en halv burk tacosalsa med ananas. Hittade även några ananasringar i kylen så skar ner dom i bitar och petade ner i pastan. Var kanske 5-6 st. Sen tog jag nån dl ananasspad och ringlade det över alltihop och så på med ca 2 dl riven ost.

In i ugnen på 225 gr i en kvart ungefär. Det blev ganska ok, kanske blev det för mkt pasta för så klart litade jag inte på att resterna skulle räcka utan kokade på lite också.   Hade jag nog inte behövt men å andra sidan har jag lunch i morrn också.


Sen måste jag bara ge er detta, satt och skrev av lite recept ur en tidning och kände att dom här måste jag göra, snart!


Karlsbadergifflar med choklad och färskost

 

 

24 st

 

50 g jäst för söta degar

200 g smör

2½ dl mjölk

1 dl socker

2 äggulor

1 tsk bakpulver

½ tsk salt

11-12 dl mjöl

 

Fyllning:

100 g vit eller mörk choklad

100 g philadelphiaost

½ dl florsocker

3 dl hallon eller björnbär

1 ägg till pensling

 

Garnering:

100 g vit eller mörk choklad

1 msk rapsolja

Florsocker att sikta över

 

Smula jästen i en bunke

Smält fettet, tillsätt mjölken och låt degvätskan bli 37 gr

Lös jästen med vätskan och tillsätt resten av ingredienserna men spar lite mjöl till utbakningen

Jäs 30 min

Smält under tiden chokladen till fyllningen över vattenbad och låt den sen svalna något innan ost och florsocker rörs ner

Sätt ugnen på 225 gr

Ta upp degen och dela den i 3 delar

Kavla varje del till en cirkel, ca 25 cm som delas i 8 ”tårtbitar”

Lägg en klick av fyllningen och 2-3 hallon där tårtbiten är som bredast

Rulla hop från den breda sidan och lägg på pappersklädd plåt

Jäs 30 min

Pensla med uppvispat ägg och grädda 8-10 min i mitten av ugnen

Ska bullarna frysas görs inget mer nu

Smält mörk eller vit choklad över vattenbad

Rör ner oljan och ringla sen choklad över bullarna

Sikta över florsocker.


Mums!


  Ska äckla er med en sista bild också, förmiddagens skörd. Han var ute på em också men då blev det bara trattar.   

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10 11
12
13 14
15
16
17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards