Direktlänk till inlägg 7 september 2012
Österländsk pytt i panna, finns säkert otaliga receptvariationer men så här gjorde vi.
Fräs 1 msk smör och 1 tsk curry en stund, tillsätt 300 g fläskkött i tärningar och låt det fräsa ca 5 min.
Strimla ca 4 dl vitkål och 2 gula lökar, låt det fräsa med köttet tills det mjuknar ca 10 min
Tillsätt 4 port kokt ris, 1 tsk salt, 1-2 press vitlöksklyftor, 1½ tsk paprikapulver och 2 tsk soja, rör om och ta av grytan från värmen.
Servera med ca 100 g skalade räkor och några skivor ananas från burk i bitar.
Vi skippade den traditionella strimlade omeletten till, friterade några bläckfiskringar och serverade med en klick aioli ist.
Och avnjöt ett glas rosé till. Tack Eva vinet var jättegott, aningens mousserande.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 |
16 |
|||
17 | 18 | 19 |
20 |
21 |
22 | 23 | |||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|