Matsedeln

Direktlänk till inlägg 14 maj 2012

Veckans vegetariska

Av Neta - 14 maj 2012 10:12

Tomatgryta med ricottagnocchi




  • 1 stor gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk torkad salvia
  • 5 dl passerade tomater
  • 1 1/2msk konc grönsaksfond
  • 1 burk (à 400 g) kikärter
  • salt och svartpeppar

 

  • Gnocchi:
  • 1 dl ricottaost
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 ägg
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • rivet skal av 1/2 citron

 

  • Till servering:
  • ca 1 dl färdig pesto
  • bondbröd

 

 

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i oljan med salvia i en gryta tills den har mjuknat och fått lite färg.

Häll på tomater och fond. Låt koka ihop cirka fem minuter. Skölj kikärterna och tillsätt i grytan.

Koka upp väl saltat vatten i en kastrull. Låt det sedan sjuda.

Rör ihop ingredienserna till gnocchin och forma hasselnötsstora bollar med två teskedar.

Klicka försiktigt ner gnocchin i det sjudande vattnet. Låt sjuda i ett par minuter tills de flyter upp till ytan. Lägg över i grytan, enklast med hålslev.

Servera grytan med pesto och ett gott bondbröd att suga upp all sås med.

 

Pesto

 

 

2 skalade vitlöksklyftor

½ dl pinjenötter (hasselnötter eller skållad mandel)

2 dl färska basilikablad (persilja eller 1 msk torkade örter, soltorkade tomater eller oliver)

1 krm salt

½ krm svartpeppar

1 dl olivolja

3 msk riven färsk parmesan (västerbottenost eller prästost)

(olja o vatten till ev. förtunning)

 

Blanda allt utom osten i en mixer eller matberedare

Kör till jämn sås

Rör i osten

Tunna ut om det behövs

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards