Direktlänk till inlägg 14 maj 2012
Tomatgryta med ricottagnocchi
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i oljan med salvia i en gryta tills den har mjuknat och fått lite färg.
Häll på tomater och fond. Låt koka ihop cirka fem minuter. Skölj kikärterna och tillsätt i grytan.
Koka upp väl saltat vatten i en kastrull. Låt det sedan sjuda.
Rör ihop ingredienserna till gnocchin och forma hasselnötsstora bollar med två teskedar.
Klicka försiktigt ner gnocchin i det sjudande vattnet. Låt sjuda i ett par minuter tills de flyter upp till ytan. Lägg över i grytan, enklast med hålslev.
Servera grytan med pesto och ett gott bondbröd att suga upp all sås med.
Pesto
2 skalade vitlöksklyftor
½ dl pinjenötter (hasselnötter eller skållad mandel)
2 dl färska basilikablad (persilja eller 1 msk torkade örter, soltorkade tomater eller oliver)
1 krm salt
½ krm svartpeppar
1 dl olivolja
3 msk riven färsk parmesan (västerbottenost eller prästost)
(olja o vatten till ev. förtunning)
Blanda allt utom osten i en mixer eller matberedare
Kör till jämn sås
Rör i osten
Tunna ut om det behövs
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 |
6 |
||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 | 18 |
19 |
20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
|||
28 | 29 | 30 |
31 | ||||||
|