Direktlänk till inlägg 7 maj 2012
Ursäkta min frånvaro men har varit det, frånvarande alltså!
Zuccinifritters m dill o citron
För 3-4
3 zuccini
1½ tsk salt
2 dl turkyoghurt
1 dl hackad färsk mynta
4 salladslökar
1 vitlöksklyfta
rivet skal av 1 citron
1 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl finriven parmesan
½ dl hackad dill
tillstekning:
ca 2 dl panko ströbröd
ca 1 dl olivolja
Servera med fetaos i bit, blandad sallad och oliver
Skär bort ändarna på zuccinin och riv den grovt
Lägg på en bricka, salta och låt den dra ur vätska i ca 15 min
Rör ihop yoghurt o mynta, ställ det kallt.
Skiva salladslök och vitlök väldigt tunt
Krama ur zuccinin väl och lägg det i en bunke
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn o klumpfri smet
Klicka ut med sked i ströbrödet och tryck till dom så det blir ”plättar” vänd m ströbrödet med stekspade
Hetta upp oljan i en stekpanna, stek plättarna 2 min/sida tills de får fin färg o känns frasiga
Låt rinna av på hushållspapper
Servera med en klick av yoghurten och tillbehören ovan.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 |
6 |
||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 | 18 |
19 |
20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
|||
28 | 29 | 30 |
31 | ||||||
|