Matsedeln

Direktlänk till inlägg 23 oktober 2011

Fiskblock behöver inte vara tråkigt

Av Neta - 23 oktober 2011 22:37

Idag gjorde jag fisk under mandeltäcke, la till en sträng potatis- och palsternacksmosmos på varje sida och vips hade vi en fiskgratäng   


Mandefisk i ugn

 

 

400 g fryst fiskfilé
50 g smör

1 dl ströbröd
c a 50 g hackad mandel eller mandelspån ( ca 1 dl )
½ tsk gurkmeja
2 krm salt
1 liten vitlöksklyfta
½ dl hackad persilja

 

Värm ugnen till 200 grader.
Låt fisken tina något, så att den går att skiva i ca 2 cm tjocka skivor.
Lägg dem intill varandra i en smord ugnssäker form och salta lite på dem..
Blanda smöret, smält med ströbröd, mandel, gurkmeja, salt, pressad vitlök och persilja.
Bred blandningen över fisken.
Sätt in formen i mitten av ugnen och gratinera i ca 25 minuter.
Servera med kokt eller pressad potatis och broccoli eller brytbönor och/eller finrivna morötter.
Servera gärna med kall yoghurtsås med bostongurka  o chilisås

 

  La ut fiskblocken, köper ofta dom här "Alaska pollock" i bitar, så kan man ta fram så många man behöver, vi gjorde 1 ½ sats idag så vi tog 7 st.


  Bredde över mandelblandningen, vi gillar lite tuggmotstånd så vi hade mandeln ganska grovhackad. Däremot tog jag en extra klick smör, 1 msk kanske.


Gjorde mos på 10 potatisar och en stor palsternacka som låg och skräpade i kylen och ville bli uppäten, rörde i 1 äggula.


  La en sträng på varje sida och gratinerade i 200 gr i 25 min. Blev väldigt gott.


Nu får den här bloggen vila ett par dar, fyller 60 på tisd och återkommer hem på onsd kväll. Kanske med smarriga matbilder från Viking Cinderella.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards