Matsedeln

Direktlänk till inlägg 22 oktober 2011

Nostalgimat

Av Neta - 22 oktober 2011 00:08

Idag gjorde tjejerna Flygande Jakob, modematen nr 1 på 70-talet   


Köpte och rensade färdiga kycklingklubbor, delade bananer på mitten och delade varje halva i 4 skivor på längden.

Skippade baconet idag och tog lite extra jordnöttter i stället. La på dom sista 10 min i ugnen.   

Bananerna hade nog kunnat vara lite mjukare för nu blev dom inte så där söta och goda. Men annars va det så gott.

Jag föredrar att lägga riset i botten på formen, under kycklingen men det är väl en smaksak, idag åt vi det iaf till. Vi åt 4 st av den här satsen, hade 6 kycklingklubbor och det blev kvar till 2 pers bedömde vi det som.

Till gjorde vi en sallad på spenat, körsbärstomathalvor , gurka och röd paprika. Lite citronvinegrett i den.


Flygande Jakob
För 4

 



1 färdiggrillad kyckling (eller motsvarnade mängd rent kycklingkött)
3 bananer
5 dl vispgrädde
1,5 dl chilisås
140 gr bacon

Garnering:
½-1 dl jordnötter
bacon
kryddgrönt

Sätt ugnen på 225 gr
Bena ur köttet och skär ner det
Lägg det i en smord ugnssäker form
Skala och skär bananerna i bitar, lägg dem på kycklingen.
Vispa upp grädden och blanda med chilisåsen, häll blandningen över det andra i formen.
Strimla och stek baconet, fördela det mesta i formen
Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 20 min.
Strö över nötter och bacon, toppa med lite kryddgrönt.
Servera med ris och sallad.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards