Direktlänk till inlägg 20 oktober 2011
Maten idag blev först rester från gårdagens potatissoppa
Den är nästan godare dan efter för då kommer dillens smak fram bättre.
Sen var E duktig och bakade de 3 återstående festbröden så nu är det också klart.
Så här blir dom, vi struntade ju i örter och flingsalt eftersom vi ska marinera både "morotspasta" och mozzarella i örter.
Dom for in till stan och skulle köpa med sig thaimat hem, men det stället hade stängt innan dom hann dit så det blev en kycklinghamburgare från BK till mig och yngsta dotra och cheeseurgare till dom andra, fick i mig hela 5 strips också :D Kan inte äta strips och pommes, det går bara inte.
Knyckte ett recept på Bars i en kompis status på fejjan idag
Bars
8 dl havregryn
½ dl nyponskalsmjöl
1,5 dl kokosflingor
2 dl torkad frukt (gärna blötlagd ca en halvtimma, men det är inte nödvändigt)
4 msk linfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
ev 1-2 dl mandel
1 knapp msk kanel
2 msk honung utspädd i 1 dl hett vatten
0,5 dl olja
4 ägg
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser.
Lös upp honungen i det heta vattnet och slå detta över blandningen.
Knäck i äggen och häll i oljan - blanda.
Lägg smeten i en ganska stor form och platta till med en gaffel.
Grädda tills det blivit gyllenbrunt och verkar genomgräddat.
Skär i små fyrkanter medan det är varmt.
Låt svalna
Blir ju perfekt om man kan göra dom själv, dom kostar ju iaf nästan guldpengen styck. Något vår yngsta som går sista året i gymnasiet kan ha med sig, går ju till 17 nästan varje dag med en massa håltimmar.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
|||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | |||
17 |
18 | 19 |
20 | 21 |
22 | 23 | |||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|