Direktlänk till inlägg 16 oktober 2011
Klassisk söndagsmiddag puttrar i grytan
Portersteken är en favorit här, så gott :) idag gör vi den på nötbog och den serveras med kokt potatis, vinbärsgelé och kokta moröttter som får koka med i kokspadet på slutet. Dom ska vara lite al dente.
Porterstek
1 kg benfritt, mörat nötkött
33 cl porter
½-1 dl outspädd svart vinbärssaft, eller 8-10 blad
1 dl kinesisk soja
1 tsk torkad timjan
5-6 torkade enbär
5-6 hel sv.peppar
2 köttbuljongtärningar
2 kross vitlöksklyftor
1 stor gul lök i klyftor
Sås:
4 dl sky
2.5 msk mjöl
1 dl grädde
Bind ev upp köttet
Blanda övriga ingredienser i en stekgryta
Koka upp
Sätt in termometern i köttet och lägg i det
Sjud under lock till köttets innetemp är 75 gr
Ta grytan från värmen och låt köttet ligga kvar i kokspadet i 20 min
Sila skyn till såsen
Vispa ut mjölet i grädden och vispa ner den i skyn
Koka upp och låt såsen koka minst 3 min, smaka av
Skär upp köttet och servera med koktpotatis, grönsaker, såsen och gelé
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
|||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | |||
17 |
18 | 19 |
20 | 21 |
22 | 23 | |||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|