Direktlänk till inlägg 11 februari 2017
Räkor, 1 kg skakas med 1 tsk grovsalt i ett durkslag. Låt det ligga 1 timme inte 1 sek till. Skaka då och då.
Aioli
2 dl gräddfil
2 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
salt o sv.peppar
Blanda och låt dra nån timme
Långpannebaugett med dinkel
4 st
25 g jäst
3 dl kallt vatten
3 dl nat. Yoghurt
2 msk olivolja
2 tsk salt
1 msk honung
1-2 finhackad vitlöksklyftor
ca 12 dl dinkelsikt
olivolja
flingsalt
Rör ut jästen i lite av vattnet
Tillsätt resten av vattnet, yoghurt, olivolja, salt, vitlök och honung
Arbeta in mjölet och arbeta degen i ca 10 min, gärna i en assistent.
Jäs 3 timmar under duk
Sätt ugnen på 250 gr
Häll ut degen i en mjölad långpanna, skaka den lite så att degen flyter ut.
Dela degen i 4 längder med hjälp av en degskrapa.
Dra och vrid dem till baguetter
Pensla bröden med olivolja och strö över flingsalt
Ställ en form med lite varmt vatten i botten av ugnen
Grädda 15-20 min mitt i ugnen
Låt svalna på galler utan bakduk.
Skiva nästan rakt igenom med fingerbredd emellan
rör ihop
100 g smör
1-2 pr vitlöksklyftor
2 msk hackad persilja
Bred i skårorna och slå in bröden i folie.
Lägg i 200 gr ugn i 10 min.
Öppna folien sista minuterna för knaprigare skorpa.
Avokado o mangoröra
1 pkt fryst mango, 250 g
1 pkt fryst mango, 250 g
1/2 hackad rödlök
lite olivolja
salt o svpeppar
Tina i skålen, rör ihop och låt den dra en stund
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | 25 | 26 | |||
27 |
28 | ||||||||
|