Matsedeln

Direktlänk till inlägg 11 februari 2017

Kvällens mys

Av Neta - 11 februari 2017 18:50

Räkor, 1 kg skakas med 1 tsk grovsalt i ett durkslag. Låt det ligga 1 timme inte 1 sek till. Skaka då och då. 


Aioli


2 dl gräddfil

2 msk majonnäs

1 vitlöksklyfta

salt o sv.peppar


Blanda och låt dra nån timme


Långpannebaugett med dinkel

 

4 st

25 g jäst

3 dl kallt vatten

3 dl nat. Yoghurt

2 msk olivolja

2 tsk salt

1 msk honung

1-2 finhackad vitlöksklyftor

ca 12 dl dinkelsikt

 

 

olivolja

flingsalt

 

Rör ut jästen i lite av vattnet

Tillsätt resten av vattnet, yoghurt, olivolja, salt, vitlök och honung

Arbeta in mjölet och arbeta degen i ca 10 min, gärna i en assistent.

Jäs 3 timmar under duk

Sätt ugnen på 250 gr

Häll ut degen i en mjölad långpanna, skaka den lite så att degen flyter ut.

Dela degen i 4 längder med hjälp av en degskrapa.

Dra och vrid dem till baguetter

Pensla bröden med olivolja och strö över flingsalt

Ställ en form med lite varmt vatten i botten av ugnen

Grädda 15-20 min mitt i ugnen

Låt svalna på galler utan bakduk.

 

Skiva nästan rakt igenom med fingerbredd emellan

rör ihop

 

100 g smör

1-2 pr vitlöksklyftor

2 msk hackad persilja

 

Bred i skårorna och slå in bröden i folie. 

Lägg i 200 gr ugn i 10 min.

Öppna folien sista minuterna för knaprigare skorpa.

 

Avokado o mangoröra

 

1 pkt fryst mango, 250 g

1 pkt fryst mango, 250 g

1/2 hackad rödlök

lite olivolja

salt o svpeppar

 

Tina i skålen, rör ihop och låt den dra en stund

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards