Direktlänk till inlägg 13 september 2015
Det här är inte min bild men den är mest lik den jag gjorde.
Min mormor hade en kusin som hette Märta. Märta drev Svista värdshus länge! Lokalerna ligger ju kvar men är nu tomma men när M började hade hon det först på andra sidan gamla E4 där det är bilaffär nu.
Jag gjorde min prao i 7an hos Märta. Ja man gjorde den då på "min" tid. Hon hade en paradrätt som serverades framförallt på nätterna, många åkte till Svista efter dansen och taxikillarna tog sina raster där.
Det var just parisare och så här fick jag lära mig
Till 4 st
4 skivor formbröd
Smält smör, jag tar smörolja idag
300 g köttfärs
1hackad lök, stekt
2 ägg
1msk potatismjöl
1/2-3/4 dl vatten
Salt och peppar
Serveras med stekt ägg, ketchup och skivad smörgåsgurka
Pensla brödskivorna med smält smör (annars fastnar inte färsen)
Blanda allt till en lös färs som fördelas på brödskivorna, täck hela brödet och tryck fast färsen
Stek i smör på medelvärme med färsen neråt till den får färg och börjar kännas fast
Vänd och stek en kort stund så brödet får färg
Vänd igen och stek klar
Låt dom vila en stund, stek äggen under tiden
Ringla på lite ketchup
Lägg på skivor av smörgåsgurka
Täck med det stekta ägget.
Jag såg många varianter nu när jag bildgooglade. Många gör på hamburgare och en del serverar i hamburgerbröd. För ytterligare en del är det med korv.
Men tror ovanstående recept är mer korrekt. Så fick man den på Svista, valde själv om man ville ha vändstekt ägg eller inte och jag minns inte att vi hade ens ett salladsblad till då på stenåldern. ;-)
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 |
6 | ||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
13 | |||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
|||
28 | 29 |
30 | |||||||
|