Matsedeln

Direktlänk till inlägg 13 september 2015

Parisare

Av Neta - 13 september 2015 16:56

Det här är inte min bild men den är mest lik den jag gjorde.
Min mormor hade en kusin som hette Märta. Märta drev Svista värdshus länge! Lokalerna ligger ju kvar men är nu tomma men när M började hade hon det först på andra sidan gamla E4 där det är bilaffär nu.
Jag gjorde min prao i 7an hos Märta. Ja man gjorde den då på "min" tid. Hon hade en paradrätt som serverades framförallt på nätterna, många åkte till Svista efter dansen och taxikillarna tog sina raster där.
Det var just parisare och så här fick jag lära mig

Till 4 st

4 skivor formbröd
Smält smör, jag tar smörolja idag
300 g köttfärs
1hackad lök, stekt
2 ägg
1msk potatismjöl
1/2-3/4 dl vatten
Salt och peppar

Serveras med stekt ägg, ketchup och skivad smörgåsgurka

Pensla brödskivorna med smält smör (annars fastnar inte färsen)
Blanda allt till en lös färs som fördelas på brödskivorna, täck hela brödet och tryck fast färsen
Stek i smör på medelvärme med färsen neråt till den får färg och börjar kännas fast
Vänd och stek en kort stund så brödet får färg
Vänd igen och stek klar
Låt dom vila en stund, stek äggen under tiden
Ringla på lite ketchup
Lägg på skivor av smörgåsgurka
Täck med det stekta ägget.

Jag såg många varianter nu när jag bildgooglade. Många gör på hamburgare och en del serverar i hamburgerbröd. För ytterligare en del är det med korv.
Men tror ovanstående recept är mer korrekt. Så fick man den på Svista, valde själv om man ville ha vändstekt ägg eller inte och jag minns inte att vi hade ens ett salladsblad till då på stenåldern. ;-)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards