Matsedeln

Direktlänk till inlägg 6 september 2015

Dragen gris

Av Neta - 6 september 2015 01:41

 


Det tar lite tid att göra men jag gör det oftast på natten. Försöker köra några kilo på en gång när man ändå har ugnen igång. Bäst blir det på benfri karré. Det kan man ofta hitta väldigt billigt med.

Så klart kan du ta bara olja och ösa på med favoritkryddorna men jag gör och har alltid gjort på just CaiP:s, sen förstärker jag med egna kryddor. Blir bäst för mig.


Fryser sen i 500 g påsar med lite av skyn. Lagom till 3-4 pers.

Blir en fantastisk smak och så klart väldigt mört.


Ska gå och göra på både nöt, kyckling och kalkon med. Inget jag provat än iaf. Men är lite sugen på prova just nöt, det ska isf vara ytterfilé.

 

 

Pulled pork

 

 

1 kg benfri fläskkarré eller annat fläskkött ex. bog.

Salt & sv.peppar

Marinaden:

ca2 ½ dl Cai Ps grillolja eller egengjord
1 msk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
4 skalade och grovt skivade vitlöksklyftor
1 gul lök i klyftor
1 tsk salt

1 stekpåse eller en gryta med lock



Sätt ugnen på 95 grader.
Gnid in köttet med salt och peppar
Lägg ner köttet i grytan/påsen. 
Blanda marinaden och häll det över köttet, det ska ligga så trångt att marinaden täcker köttet.
Förslut påsen tight om köttet eller sätt på locket.
Sätt in grytan i ugnen eller lägg påsen på ett stekfat i ugnen och låt stå i ca 12 timmar.
När köttet är klart låt det vila en stund, ta sen två gafflar, rensa bort fett och senor och fördela köttet i sin sky.
Vill du ha det mer såsigt, sila av skyn och red av med lite mjölk eller grädde
Servera köttet med potgratäng eller ris och sallad.
Gott även i hamburger/ pitabröd med en tomatskiva, rå rödlök och sallad eller coleslaw. ev med vitlökssås om jag inte har coleslaw.

 

Idag åt vi den i sås med ris och vitkålssalladsallad.

 


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards