Matsedeln

Direktlänk till inlägg 9 februari 2014

V. 7

Av Neta - 9 februari 2014 23:20

  

Veckans sallad:

 

 

Spetskål är som en blandning mellan isbergssallad och vitkål, inte så tät men med salladens krispighet men vitkålens hållbarhet. Mildare än vitkål.

 

Spetskålsallad

 

500 g strimlad spetskål

ca 1 dm grovt riven rättika

100 g grovt rivna morötter

1 grovt rivet äpple

Blanda detta i en skål

2 msk olivolja

1 msk äppelcidervinäger

salt & sv.peppar

Vispas ihop och slås över salladen. Rör om och låt stå nån timme.

 

  

Månd:

 

Köttbullar, pasta, rivna morötter

 

  

Tisd:

 

Kokt korv med pepparrotssås, potatis, sallad. Såsen görs som en vanlig vit sås på mjölk och smaksätts med salt, vitpepper och ca 1-2 tsk riven pepparrot från tub.

 

  

Onsd:

 

Tacofisk m potatis o sallad

 

  

Torsd:

 

Grönsakssoppa med det jag har i frysen,behöver rensas på grönsakshyllan. Återkommer!

 

Ugnspannkaka

 

 

2.5 dl mjöl, vete eller dinkel (kan va 1 graham o 1.5 vete också )

½ tsk salt

6 dl mjölk

3 ägg

2-3 msk smält smör

 

Blanda mjöl o salt

Tillsätt hälften av mjölken och vispa slätt

Tillsätt resten av mjölken och äggen, vispa

Till sist vispas smöret i

Grädda i 225 gr i mitten av ugnen 20-25 min eller tills kanterna släppt.

 

  

Fred:

 

Alla   Dag, återkommer!

 

  

Lörd:

 

Firar vi en 21-åring med Grekiska fetaostbiffar, bandpasta och tzatziki enl, önskemål.

 

Grekiska färsbiffar med oliver.

500 gr lamm eller blandfärs

1 rödlök, finhackad
1 dl hackade gröna oliver
75 g smulad fetaost
2 äggulor

1 dl mellangrädde, här blir det Oatlys mjölkproteinfria
salt & peppar, oregano
smör till stekning

 

Blanda färsen med, lök oliverna och den smulade fetaosten.
Blanda ner resten av ingredienserna och smaksätt.
Forma till biffar och stek biffarna i lite smör ca 3 min på varje sida.

 

Tzatziki

 

 

1-2 gurkor

1 tsk salt

2 vitlöksklyftor

5 dl matlagningsyoghurt

svartpeppar

1 msk olivolja

oregano

 

Skala ev. gurkan

Dela den på mitten och sen varje del i 2 halvor mitt i kärnhuset

Ta bort kärnhuset med en sked

Riv gurkan grovt och salta, blanda om

Lägg gurkrivet i en trådsil minst 1 timme, pressa försiktigt med baksidan av en sked för att få bort så mycket vätska som möjligt

Blanda gurka och yoghurt

Tillsätt olja och smaka av med pepparn och ev. mer salt

Strö oregano över.

 

  

Sönd:

 

Återkommer!

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards