Direktlänk till inlägg 10 november 2013
Fick ju lite äpplen av några vänliga själar och idag har jag omsatt dom i lite mos och satt en sats äppeldricka.
Äppelmos
1 kg äpplen
½-1 dl vatten
4 dl socker
Drygt 1 krm vardera av bensonat och askorbinsyra
Koka äpplena med vtn på svag värme tills dom mjuknar, mosa till dom lite
Tillsätt socker, koka upp
Ta ur en kopp mos och rör i bensonat och askorbinsyra, tillsätt det
Häll upp på varma burkar.
Äppeldricka
Till varje kg äpplen
1 l vatten
5 gr citronsyra
1 gr bensonat
till varje l silad saft 2-3 hg socker eller 2 dl fruktos.
Koka upp vattnet och låt det svalna
Tvätta och mal äpplena, (jag kör sönder dom i matberedaren)
Lägg snabbt äppelmassan i en hink, tillsätt citronsyran och slå över vattnet, rör om.
Låt stå 2 dygn, täck med ren handduk
Sila saften och rör i socker och bensonat.
Kan frysas.
Späd 1 + 5.
Jättegott till maten.
Inte så märkvärdigt egentligen men gott att ha sen. Fick lite flashbacks till när man var liten. Jag var ju mycket hos min mormor och när hon kokade äppelmos så fick man alltid en tallrik med varmt äppelmos med kanel på och så mjölk. Hon passerade inte heller sitt så jag minns hur gott det var med bitarna i
Äppeldrickan är god som den är men ist för vatten har vi ibland till fest, blandat den med vitt mousserande vin, sååå gott och man kan med fördel ha en tunn klyfta av ett gott syrligt äpple i glaset.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
10 | |||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 | 16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 | |||
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
||||
|