Matsedeln

Direktlänk till inlägg 20 oktober 2013

V. 43

Av Neta - 20 oktober 2013 23:28

  

Veckans sallad:

 

Broccoli med valnötter

 

 

För 4

 

2 broccolistånd

2 dl valnötter

1 citron

4 msk olivolja

salt o sv.peppar

 

Skölj och dela den råa broccolin i småbuketter

Hacka gärna stjälken fint också

Hacka valnötterna grovt

Blanda i en rymlig skål

Pressa citronen och blanda i olivoljan

Häll över salladen

Smaka av med salt o sv.peppar

Låt stå kallt minst ett par timmar före servering.

 

   

Månd:

 

Oxbringa med rotmos

 

Kokt rimmad oxbringa

 

1 kg rimmad oxbringa
ca 2 l vatten
2 morötter, i bitar
1 gul lök, klyftad
8 vitpepparkorn

Lägg köttet i en gryta och fyll på med vatten så att det täcker. Koka upp och skumma.

Tillsätt grönsaker och kryddor och koka upp.

Sänk värmen och sjud under lock i omkring 2 timmar tills köttet är riktigt mört.

Ta av grytan från plattan och låt svalna 20 minuter.

Servera med rotmos.

 

Rotmos

 

 

500 g kålrot

2 morötter

6 medelstora potatisar

5 dl kokspad från bringan eller buljong (tärning + vatten)

Ev salt

5 vitpepparkorn och kryddpepparkorn

1 1/2 msk smör eller margarin

salt

svartpeppar

 

Skala kålrot, morot och potatis och skär alltsammans i bitar.

Koka upp spad eller buljong, ev salt och pepparkorn.

Lägg i kål- och morotsbitarna.

Låt koka ca 20 minuter.

Lägg i potatisbitarna och låt alltsammans koka mjukt.

Häll av spadet men spara lite och mosa rotsakerna. Det går utmärkt att använda elvisp.

Späd med lite av kokspadet och lägg i en smörklick.

Smaka av.

 

  

Tisd:

 

Stekt isterband med stuvad vitkål, rivna morötter, potatis och rödbetor.

 

Jag kokar skuren vitkål med en hackad lök i 10 min, då är den fortfarande krispig. Gör sen en vanlig toppredd vit stuvning bredvid och häller hop det efteråt, använder inte vitkålsvattnet alls.

Isterbanden steks i stekpanna utan skinn för att få bort så mkt fett som möjligt och dom får en härlig stekyta, lite knaprig.

 

  

Onsd:

 

Middag på M/S Cinderella för mig o maken, dom som är hemma får äta vad dom vill.

 

  

Torsd:

 

Pasta och köttfärssås

 

  

Fred:

 

Har ingen aning för då får familjen bjuda mig på födelsedagsmiddag.

 

  

Lörd:

 

Har vi lite fest med buffé för släkt o vänner, återkommer med den

 

  

Sönd:

 

Troligen rester från buffén.

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards