Matsedeln

Direktlänk till inlägg 14 maj 2013

70-talsnostalgi

Av Neta - 14 maj 2013 23:46

Minns ni?

 



Fylld franska med champinjoner


1 helt franskbröd
150 gram färska champinjoner
1 gul lök
Salt & peppar
2 msk vetemjöl
2 dl grädde
2 dl vatten
1 tsk soya
Lite fond eller buljongpulver
Salt & peppar

Skivad ost, skivade tomater

Riven ost


Sätt ugnen på 225 gr

Dela franskbrödet på längden, gröp ur något i mitten, rosta det en stund i ugnen. Spar urgröpet till ströbröd.

Hetta upp en stekpanna. Fräs svampen utan smör tillsammans med löken tills svampen mjuknat och krympt.

Tillsätt en klick smör. Vänd runt, salta och peppra.

Pudra över vetemjölet (redning) och späd med grädde och vatten. Tillsätt soya och buljong. Låt såsen puttra ihop.

Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan så länge.

Fyll med stuvningen.

Toppa med skivade tomater och ost.

Lägg på ”locket” och riv över ost. Gratinera ca 20-25 min.

 



Köttfärsfylld franska

 

 

1 hel franska, inte för färsk

200 g köttfärs

1 lök

100 g champinjoner

½ msk kapris

1 dl fraiche

Salt & peppar

2 tomater

2 dl riven smakrik ost

 

Sätt ugnen på 220 gr

Skär av ett lock och gröp ur franskan, rosta alltsammans lite i ugnen. Urgröpet torkas och används som ströbröd

Fräs köttfärs, lök och champinjoner, tillsätt fraiche och smaka av.

Rör i kaprisen.

Fyll franskan med röran, skiva och lägg på tomaterna

Strö över riven ost och lägg på locket

Gratinera i ca 25 min.

 



Bacon eller skinkfylld franska

 

 

1 franska
150 gram bacon
1 gul lök
Inkråmet av 1 franska
1 msk oregano
Salt & peppar
1 stor tomat
1 liten burk ananasringar
3 ägg
4-5 dl gräddmjölk
3 dl riven ost
Bakplåtspapper


Sätt ugnen på 225 gr

Skär av ett lock på franska. Gröp ur inkråmet med en gaffel.

Skär bacon/skinka och lök i mindre bitar och stek i stekpanna tillsammans med inkråmet. Krydda med oregano, salt och peppar. Fyll franskan.

Tärna tomat och ananas och lägg över.

Vispa ihop äggen med gräddmjölken och häll i. Brödet suger åt sig mycket vätska så häll på så mycket att det precis rinner över.

Riv över osten och lägg på locket.

Knyckla ihop ett bakplåtspapper och skölj det noga under kranen så det blir riktigt mjukt och blöt.

Slå in franska i det blöta bakplåtspappret och gratinera i ugnen 20-25 min.

Det blöta pappret håller franska mjuk och fin inuti och ger en god knaprig yta!

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards