Matsedeln

Direktlänk till inlägg 30 januari 2013

Lax & skaldjursgryta

Av Neta - 30 januari 2013 22:43

  Först vill jag visa er min favoritfrukost just nu, hallon & blåbär får tina med 1 tsk råsocker, naturell yoghurt och valnötter, så himla gott.


  Dagens middagsingredienser, provade ju den nya grönsaksblandningen "Perfekt till fisk" från Findus.


  Fräs 2 schalottenlökar och en hackad vitlöksklyfta en stund i smörolja


  Tillsätt den frysta grönsaksblandningen och fräs till grönsakerna känns mjuka, den innehöll aubergine, svarta bönor, körsbärstomater och sugar snaps, betyg 3 av 5 p.g.a att bönorna fortfarande var väl hårda.


  Häll på 2 dl grädde, 1 dl chilisås, salt, sv.peppar, en doft cayenne och paprikapulver. Puttra i 5-6 min.


  Tärna ca 300 g lax och rensa 100 g kräftstjärtar från frysta. Pressa 1 apelsin. Rör ner detta när det andra puttrat klart, sätt ett lock på grytan, dra den från värmen och låt stå i 10 min.


  Servera med ris, aioli och sallad.






 
 
Ewa

Ewa

2 februari 2013 12:02

Hej, va lustigt att vi var där samtidigt ;) vår lilla Wilma dansade "små grodorna"..du kanske såg oss...eller hörde????
Mitt favorit fikaställe i stan!
Ha en härlig helg
Kram
Ewa

http://www.hemmahosewa.blogspot.com

Neta

2 februari 2013 13:41

Ja det är fint där och gott fikabröd :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards