Direktlänk till inlägg 17 december 2012
Måndag lunch: Potatisbullar
Potatismos, ca 1 l
2 msk mjöl
2 ägg
mjölk till det blir en halvrinnande smet, varierar hur mkt man behöver ta men ca 2 dl
smör till stekning
Rör ihop allt och låt det svälla en stund
Stek plättstora pot.bullar på båda sidor, vänd inte förrän dom är torra på översidan.
Servera med lingon och ev bacon.
Middag: Köttbullar med pasta
Tisd lunch: Omelett med ost och gröna bönor
Middag: Potatis och purjosoppa här gör jag så det blir lunch på torsd också
Potatis- och purjosoppa
4 Stora potatisar
2 gula lökar
2 purjo
2 kl finhackad vitlök
olja
dill
1 liter hönsbuljong
1 dl mjölk + 2 msk mjöl
salt & peppar
1 pkt bacon
Fräs potatis i bitar och lök skivad i oljan, vitlök med mot slutet
Tillsätt buljong och koka till potatisen kokar sönder
Tillsätt dill, vispa sönder potatisen med ballongvisp och red av
Smaka av med salt o peppar.
Knaperstek baconet och servera det i bitar i soppan.
Onsd lunch: För oss blir det en toast + fika på Citygross
Middag: julkorv med potatismos och rödkål från burk
Torsdag lunch: Soppa
Middag: Stekt rödspätta med stuvad spenat
Fred lunch: Återigen en dag i stan, utelunch alltså
Middag: Tacos
Lörd: Frunch med amerikanska pannkakor
2 ägg
4 dl fil
2 msk olja
2 tsk farinsocker
3 krm salt
2 tsk bakpulver
1 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
Vispa upp äggen, rör ner fil, olja, farin, salt och bakpulver, blanda väl. Vispa i mjölet och låt det svälla nån minut.
Grädda i medelvarm stekpanna, ca. 1 dl smet / pannkaka.
Servera med lönnsirap, lingonsylt eller lingonsylt utrört i lite fil eller naturell youghurt.
Middag: Kyckling i cidersås
CIDERBRÄSSERAD KYCKLINGFILÉ
4 kycklingfiléer á 150 gr
3 dl halvtorr äppelcider
4 aromrika äpplen
1 morot
1 gul lök
1 liten purjo
½ dl kycklingfond
2 dl grädde
2 msk smör
salt och peppar
TILLBEHÖR:
2 röda och 2 gula paprikor, ruccola, färsk mejram och jasminris.
Sätt ugnen på 250 gr, dela och kärna ur paprikorna och lägg dem i ugnen med den kupade sidan upp tills de svartnar 20-30 min. Lägg dem sedan i en bunke med plastfilm på i 20 min. Skala dem.
Skala kärna ur och klyfta 3 äpplen. Skala morot och lök, ansa purjon dela i mindre bitar, skiva moroten tunt. Lägg äpplen och alla gröns utom paprikorna i grytan, slå på äppelcidern och kycklingfond låt allt bräsera under lock i 15 min.
Putsa filéerna, salta och peppra och bryn dem runtom i fettet, lägg över dom i grytan och koka ytterligare 10 min. Lyft upp dem och håll dem varma.
Häll grädden i såsen och koka 5-10 min. Sila och pressa gröns. gm silen, hetta upp den igen och vispa den skummig före servering.
Skär de sparade äpplet i skivor och stek dem i smör. Strimla paprikorna. Skär filéerna i sneda skivor.
Lägg upp på varma tallrikar, paprika, äpplen, kyckling och ruccola. Skeda såsen runt, garnera med mejram och servera med riset.
Sönd: Frunch med julskinka och lite annat provsmak
Middag: Plock framför TV på uppesittarkväll, minismördegspiroger, ostar, snittar m.m återkommer om det.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 | 4 |
5 |
6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
|||
31 | |||||||||
|