Matsedeln

Direktlänk till inlägg 2 december 2012

Mattraditioner

Av Neta - 2 december 2012 22:46

     


Lutfisk äter vi nästan alltid på första advent, ja inte tjejerna men maken och jag har gjort det till tradition och vi äter med vitsås och kryddpeppar. Inga löjliga ärtor eller till o med bacon såg jag att någon hade ätit till. Snacka om att förstöra smaken.

Till dessert gjorde vi ris a la malta eller apelsinris men vi stoppade i lite hallon också. Lite glögg så klart. Och provsmakade min adventskrans till kaffet som om jag får säga det själv blev mkt god med en fyllning av smör, mandelmassa, råsocker, kardemumma och kanel.


Vi startade en ny tradition igår också och det är att göra ett eget julbord light, med light menas att det bara är få saker. I år blev det gravlax (köpt) med dito sås, rom, rödlök, "kladd" och kräftstjärtar, ugnsomelett med stuvad broccoli, köttbullar,(hemgjorda)  prinskorv, rödbetssallad (oxå köpt) och Jansson. Ett julknäcke med ost till och en liten potatis   

Lägg till skinka, 2-3 sillsorter, sillsallad, kalvsylta och rödkål både från burk och som råkost med ananas eller apelsin och lite ostar o kex är det detta vi brukar ha på julen här hemma. Då gör jag också gravlax och rödbetssalladen själv.

Vi har inte riktigt ekonomi för att gå ut och äta julbord så då gjorde vi ett eget som dessutom räckte till en brunch idag innan vi for in till stan.


Julkorv äter vi på lucia med rödkål från burk och hemgjort potatismos, revbensspjäll har vi köpt färdiga något år men det känns inte som ett måste.

Viktigast för mig personligen är gravlaxen som gravas med rosépeppar och skinkan som köps färdigkokt och griljeras.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards