Direktlänk till inlägg 2 maj 2012
Vad grillar ni oftast om ni grillar till vardags? Vi grillar ju mkt kött och kyckling så klart men även mer vardagsbetonad mat som korv, hamburgare och isterband. Det senare blir kanon som grillat. Vi har en termometer som är en gaffel så man har koll på att det inte blir övergrillat.
Igår grillade vi baconlindade kycklingfiléer med sockerärtor och sparris i foliepaket med hyvlad vitlök. Köper solovitlök och drar den med potatissakalaren, blir jättebra. Hade också jättechampinjoner som vi penslade med grillolja runt om och fyllde med mjukost med viltsmak, ställde dom bara på grillen, osten smälte och det blev som en såsskål att doppa köttet i, att jag aldrig tänkt på det innan
Innan åt vi lite sill och kräftstjärtar med tillbehör.
Och så spanska jordgubbar med grädde till efterätt, sura som 17 men med lite rörsocker gick dom ner.
Idag frukosterade vi för första gången på altan och sen gick vi inte in förrän nu ikväll, blev baconlindad roslagare till lunch och sen grillade vi hamburgare ikväll igen, gjorde ju det häromdan också.
Hade fått slut på grillfolie så gjorde i ordning frysta potatistärningar med sockerärtor, squash, lök och rädisor i en folieform, kladdade ner det med lite smörolja och kryddade. Vi har ju en klotgrill så det gick utmärkt och sen var det ju bara ställa fram den på bordet. Tänk på att röra om lite då och då bara. Ska nog göra grönsakerna så jämt i fortsättningen. Burgarna penslades med lite CajP bara.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 |
6 |
||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 | 18 |
19 |
20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
|||
28 | 29 | 30 |
31 | ||||||
|