Direktlänk till inlägg 31 december 2011
Yngsta dottern ska inte fira hemma men hon och 2 kompisar fixar sig härhemma innan.
Vi ville ha lite mysigt fika med dom så äldsta dottern hittade en fryst hallon och marängtårta på matklubben.se
Vi gjorde den på färdiga marängbottnar och chokladflakes. Störde inte alls att formen var lite större än bottnarna, mer fick vi av den sagolika glassen.
Penslade marängen snabbt med vatten innan jag strödde på chokladflaksen.
Fryst hallon- och marängtårta
4 äggvitor
1 tsk citronjuice
2 dl strösocker
eller 2 färdiga marängbottnar
Glass:
3 dl vispgrädde
200 g frysta hallon
1 dl kesella
2 äggulor
1 dl florsocker
Dekoration:
25 g mörk choklad eller lite chokladflakes
Sätt ugnen på 150 grader. Rita 2 rundlar på bakplåtspapper med en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter, som mall.
Vispa äggvitor och citronjuice till hårt skum. Vispa ner socker, lite i taget. Bre ut smeten på rundlarna men lämna 1 cm mellanrum, eftersom bottnarna flyter ut något.
Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt dem stå kvar några timmar.
Vispa grädden till glassen hårt. Mixa hallon, kesella, äggulor och florsocker med mixerstav. Rör ner det i grädden.
Lägg en marängbotten i formen med löstagbar kant. Bre ut glassmeten och lägg på den andra marängen. Frys tårtan.
Smält chokladen i vattenbad. Ta ut tårtan ur frysen. Ringla choklad över den översta marängbotten i ett vackert mönster. Ställ in formen i frysen igen.
När tårtan är helt fryst kan man ta ut tårtan ur formen och förvara den i frysen inslagen i folie till festdagen.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
||||||
5 |
6 | 7 | 8 |
9 | 10 |
11 |
|||
12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 | 20 |
21 | 22 |
23 | 24 | 25 |
|||
26 |
27 | 28 | 29 |
30 |
31 | ||||
|