Matsedeln

Direktlänk till inlägg 31 december 2011

Nyårsfikat

Av Neta - 31 december 2011 16:41

Yngsta dottern ska inte fira hemma men hon och 2 kompisar fixar sig härhemma innan.

Vi ville ha lite mysigt fika med dom så äldsta dottern hittade en fryst hallon och marängtårta på matklubben.se

Vi gjorde den på färdiga marängbottnar och chokladflakes. Störde inte alls att formen var lite större än bottnarna, mer fick vi av den sagolika glassen.


        Penslade marängen snabbt med vatten innan jag strödde på chokladflaksen.


Fryst hallon- och marängtårta

 

4 äggvitor
1 tsk citronjuice
2 dl strösocker

eller 2 färdiga marängbottnar

Glass:
3 dl vispgrädde
200 g frysta hallon
1 dl kesella
2 äggulor
1 dl florsocker

Dekoration:
25 g mörk choklad eller lite chokladflakes

 

Sätt ugnen på 150 grader. Rita 2 rundlar på bakplåtspapper med en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter, som mall.

Vispa äggvitor och citronjuice till hårt skum. Vispa ner socker, lite i taget. Bre ut smeten på rundlarna men lämna 1 cm mellanrum, eftersom bottnarna flyter ut något.
Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt dem stå kvar några timmar.

Vispa grädden till glassen hårt. Mixa hallon, kesella, äggulor och florsocker med mixerstav. Rör ner det i grädden.

Lägg en marängbotten i formen med löstagbar kant. Bre ut glassmeten och lägg på den andra marängen. Frys tårtan.

Smält chokladen
i vattenbad. Ta ut tårtan ur frysen. Ringla choklad över den översta marängbotten i ett vackert mönster. Ställ in formen i frysen igen.

När tårtan är helt fryst kan man ta ut tårtan ur formen och förvara den i frysen inslagen i folie till festdagen.

 
 
Ingen bild

Ev@

3 januari 2012 17:52

Skrivit av receptet,måste provas!Ser ju som,som sagt var snuskigt gott ut ;)

Neta

3 januari 2012 23:51

Det är det också, men den måste från fryst stå framme en bra stund innan den blir mjuk, 30 min var för lite.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards