Matsedeln

Direktlänk till inlägg 31 december 2011

Förrätten steg för steg

Av Neta - 31 december 2011 14:20

  Hacka 1 liten rödlök och 4 ägg, lägg i en bunke


     Skär ner 100 g räkor i mindre bitar, tillsätt dom med 80 g stenbitsrom och 1 hackad dillknippa


  Rör ner saften från 1 citron, 2.5 dl fraiche, 2 msk majonnäs. Blötlägg 5 gelatinblad i kallt vatten i 10 min, ta upp dem o smält på svag värme i micron ca 40 sek, rör i det genast och blanda ordentligt.


      Häll upp i krans - eller portionsform. Låt stelna i kyl. Går att förbereda helt o frysa.


Stjälp upp på salladsblad på ett fat och dekorera med räkor och rom.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards