Matsedeln

Direktlänk till inlägg 23 december 2011

Jansson

Av Neta - 23 december 2011 18:42

Viktigast på julbordet, detta är 2.5 sats


Jansson i långpanna

 

 

 

2,5 kg potatis

5 gula lökar

ca 60 ansjovisfiléer + 1-2 dl spad

7,5 dl grädde

ströbröd och smörklickar

 

Skala och strimla potatisen

Skala, halvera och skiva löken

 

Sätt ugnen på 200 gr

Lägg löken i en microform och kör den 3-4 min i micron.

Lägg hälften av potatisen i en smord långpanna

Lägg på lök och ansjovis, så resten av potatisen

Blanda grädde och ansjovisspad och häll det sakta överallt, så allt får det på sig

Strö på ströbröd och klickar av smör

Grädda ca 1 timme

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards