Direktlänk till inlägg 21 november 2011
Först kändes det som det skulle gå åt fanders, hade inget ströbröd och havregrynen var tveksamma... men så kom jag på att jag spart lite torkat bröd från festen att göra krutonger av, så med det i mixern. Och när jag ändå höll på med den fick det följa med en näve torkade trattisar också. Så med ströbröd av ostbröd och svamp kan det ju inte gå fel liksom.
Så till 1 kg färs tog vi ca 2 dl av det ströbrödet
en rejäl grabbnäve torkad svamp som jag smulade sönder med fingrarna, 2.5 msk torkad lök, använder det oftast till köttfärslimpa, lika mycket pot.mjöl och så fick det svälla (utan köttfärsen) i 10 min med ca ½ liter lika delar mjölk och vatten.
Sen rörde vi i färsen med 3 ägg, 1.5 msk salt och 1 tsk sv.peppar
Gott som tusan blev det. ;) men den kokade över i ugnen :D skulle tagit den lite längre formen.
Åts med lingon, potatis och en vanlig brunsås.
Tänkte ge er en lathund jag spart i min receptmapp i datorn, urbra med allt samlat på ett ställe.
Gröt i micron
Portioner gryn vatten salt
1 1 dl 2 dl 1/2 krm
2 2 dl 4 dl 1/4 tsk
4 4 dl 8 dl 1/2 tsk
Blanda gryn vatten och salt enl receptet
i en djup tallrik.
Tillaga på full effekt ca 3 min.
Rör om och servera.
Fullkornsris i micron
Portioner ris vatten salt
2 1,5 dl 3 dl 1 krm
4 3 dl 5 dl 1/2 tsk
6 4,5 dl 8 dl 1/2 tsk
Mät upp ris, vatten och salt.
Koka 5 min på full effekt.
Koka 25 min på halv effekt.
Låt stå kvar i micron i 5 min.
Livsmedel innetemp ugnstemp tillagningstid
Nöt- och kalv 60 gr 125-175 gr 1-1 1/2 timme
röd kärna
Nöt, kalv & 70 gr 125 utan folie 1 - 2 tim/kg.
Gris. 175 med folie
Lamm & ren
rosa kärna.
Fransyska
Nöt av bog
Kotlettrad
Lammstek
Julskinka 70 gr 125 utan folie 1 - 2 tim.
175 med folie
Nöt, kalv, gris, 75 gr 125 - 175 gr 1,5-1,45 tim.
lamm & ren
genomstekt
Karré 80-85 gr 175 gr 1,5-1,45 tim.
Skinkstek
Köttfärspaté 75 gr 200 gr ca 1 tim
Kyckling 80 gr 175-200 gr ca 1 tim
Kycklingfilé 70 gr 250 gr 15-25 min
Kalkon 85 gr 175 gr 2-2,5 tim
Fisk 55 gr 175 gr
Fiskpaté 75 gr 175 gr 1 tim
Matbröd 95 gr
Uppvärmning av lagad mat 60-70 gr
Uppvärmning av barnmat 30-35 gr
Inte fel alls, jag har den hänger på sidan av kylen mot spisen i en plastfick, så bra kunna kolla med termometern. Så kopiera och spar, eller skriv ut, det är precis en A4.
Lär er också använda termometer när ni lagar mat.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | |||
14 |
15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|