Direktlänk till inlägg 12 november 2011
Blåbärsmousse
400 g blåbär
4 dl florsocker
1 vaniljstång
8 gelatinblad
5 dl vispgrädde
Mixa blåbär och florsocker kort. Blötlägg gelatinbladen några minuter i kallt vatten. Krama ur dem och smält på svag värme i kastrull eller på högsta effekt i mikron i 10 sekunder.
Rör ner lite av gelatinet i blåbärspurén och tillsätt därefter resten.
Klyv och skrapa ur vaniljstången.
Vispa grädden, vänd ner blåbärspurén och vaniljen. Häll moussen över den kalla bottnen. Jämna till ytan och ställ kallt i minst 4 timmar.
Jag tog ett halvt gelatinblad extra så när den var färdigblandad med grädden så rörde vi ner hela tinade blåbär i den. Den blev faktiskt väldigt god. Ska användas till tårtfyllning i morgon och blir det över, vilket det borde bli, så blir ingen ledsen över det ;)
Jag hade inte vaniljstång utan jag köper vaniljstångspulver från Borgeby kryddgård http://borgebykryddgard.jetshop.se ganska bekvämt, lite billigare men ger ändå en bra vaniljsmak. Gör en order därifrån ungefär vid den här tiden varje år och köper alltid deras stråsaffran.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | |||
14 |
15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|