Alla inlägg under oktober 2017
Veckans ört:
Är släkt med oregano och detta går inte att ta miste på om du smakar örterna som är mycket snarlika. I Sverige förknippas oftast mejram med ärtsoppa men kan användas till grytor, pastejer och fiskrätter.
Veckans bröd:
Kesobröd utan mjöl
Ca 15 bitar
500 g Keso
4 ägg
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
¾ tsk salt
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa upp äggen lite fluffiga.
Rör ner keson.
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem i äggröran. Rör om ordentligt.
Bred ut smeten till en rektangel på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 1 cm tunn.
Grädda brödet mitt i ugnen i 18–20 min.
Låt det svalna på plåten.
Skär brödet i rutor med en vass kniv eller klipp med en sax.
Brödet går bra att frysa in.
Veckans Sallad:
Vitkålsallad
300 g finstrimlad vitkål
1 liten morot, grovriven
½ dl gräddfil
1 dl majonnäs
Örtsalt
Blanda i en skål och smaka av.
Veckans vego:
Vegetarisk gryta med kokosmjölk och linser
4 pers
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
3 potatisar
2 msk rapsolja
1 msk gurkmeja
2 tsk garam masala
1 tsk malen koriander
6 dl grönsaksbuljong
2 dl kokosmjölk
salt och peppar
300 g blomkålsbuketter
300 g broccolibuketter
380 g förkokta linser
Servering:
ca 150 g mango
hackad persilja
ev råris
Skala och skiva lök, vitlök, morot och potatis.
Hetta upp lite rapsolja i en kastrull och fräs grönsakerna lätt i oljan.
Krydda med gurkmeja, garam masala och koriander.
Häll på buljong och kokosmjölk och låt koka i ca 14–15 minuter tills morot och potatis blivit mjuka.
Smaka av grytan med salt och peppar.
Skär blomkålen och broccolin i mindre buketter.
Lägg i dem i grytan och låt koka i ca 3–5 minuter.
Skölj av linserna och lägg ner i grytan och låt allt bli varmt.
Servering:
Tärna mangon, hacka persiljan och strö över grytan.
Servera om så önskas med nykokt råris.
Månd:
Pasta med köttfärssås och vitkålsallad.
Koka pastan enl anvisning
Köttfärssås
500 g färs, valfri
1 stor hackad gul lök
1 paprika, tärnad
1 brk kross tomater + ½ brk vatten
1 msk tomatpuré
1 msk chilisås
½ msk köttfond
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 -2 krm peppar
ev maizenaredning
Fräs lök och köttfärs
Tillsätt paprika efter en stund
Häll i tomater och vatten + tomatpuré, chilisås och fond
Puttra i 10 min, krydda, låt det koka hop och red om det behövs.
Riv ev över lite parmesan vid servering
Tisd:
Kokt fläskkorv
500 g fläskkorv i naturskinn
1 gul lök
1 lagerblad
5 kryddpepparkorn
1 tsk salt/ liter vatten
Skala löken och skär den i klyftor.
Skölj och nagga korven på ena sidan med en gaffel,
Lägg den med naggsidan upp i en låg vid kastrull.
Häll på kallt vatten tills korven är täckt.
Lägg i kryddor, lök och salt.
Koka upp långsamt, på svag värme.
Sjud korven utan lock ca 30 minuter.
Rotmos
500 g kålrot
4 morötter
4 medelstora potatisar
5 dl kokspad eller buljong (tärning + vatten)
Ev salt
5 vitpepparkorn och kryddpepparkorn
1 1/2 msk smör
salt
svartpeppar
Skala kålrot, morot och potatis och skär alltsammans i bitar.
Koka upp spad eller buljong, + ev salt och pepparkorn.
Lägg i kål- och morotsbitarna.
Låt koka ca 20 minuter.
Lägg i potatisbitarna och låt alltsammans koka mjukt.
Häll av spadet men spara lite och mosa rotsakerna. Det går utmärkt att använda elvisp.
Späd med lite av kokspadet och lägg i en smörklick.
Smaka av.
Onsd:
Laxpudding
250–300 g skivad, färskrökt eller gravad lax
10 medelstora potatisar
ca 1 dl dill, finskuren
100 g finskuren purjo
4 ägg
2 1/2 dl valfri grädde
1 1/2 dl mjölk
salt, peppar
Varva råskalad, skivad potatis i en ugnsform med breda strimlor av laxen, dill, purjo, lite salt och peppar. Potatis i botten och överst.
Vispa ihop äggen med grädde och mjölk, lite salt och peppar och häll över, klicka eventuellt lite smör ovanpå.
Grädda på galler längst ner i ugnen i 175–200 grader, ca 50 minuter.
Servera med skirat smör eller citronklyftor.
Ärtsoppa
Ca 5 l, gör och frys in resten
1 kg torkade gula ärtor
Vatten så det täcker
3 l vatten
4 gula lökar
6-800 gr rimmat bogfläsk eller oxbringa om ni vill ha den magrare
ev 1 bit ingefära
3 tsk mejram eller timjan, eller blanda
2 tsk salt
ev lite smulad buljong
Lägg i blöt ärtorna över natten, gärna 10-12 timmar
Häll av blötläggningsvattnet och häll ärtorna i en rymlig gryta
Häll på vattnet (nytt) koka upp och skumma.
Lägg i kött, ev ingefära och lök, koka under lock 1 timme och 15 min
Ta bort alla lösa skal som flutit upp
Ta upp köttet och tärna det, lägg tillbaka det i soppan
Smaksätt soppan med mejram, timjan, salt och ev smulad buljong
Servera med senap och ev lite finstrimlad purjo i tallriken.
Kesoplättar
8 plättar
Mät upp keso, fiberhusk och knäck äggen i en bunke.
Rör ihop till en jämn smet med en sked.
Låt stå ca 5 min och svälla.
Hetta upp en stekpanna med rejält med smör.
När smöret slutat bubbla är stekpannan varm och det är dags att börja steka kesoplättarna.
Sänk värmen på plattan till medel.
Rör om i smeten
Häll som 4 plättar i taget i stekpannan och stek ca 5-10 minuter tills den håller ihop och vänd sedan och stek ca 2 minuter på andra sidan.
Fred:
Råraka
6 råa potatisar (medelstora, skalade)
Till stekning:
Smörolja
Salt
Sv.peppar
Servera med:
80 g ishavsrom
1 rödlök (skalad)
2 dl crème fraiche
½ kg räkor
Dill till garnering
Riv potatisarna
Sätt två stora stekpannor på spisen, lägg i smörolja.
Krama ur potatisen och stek 4 plättar av den rivna potatisen.
Låt det steka så att det blir riktigt krispigt. Salta och peppra.
Vänd plättarna och stek vidare.
Skala räkorna
Finhacka rödlöken.
Häll upp crème fraiche i en skål. Vispa med elvisp så att den styvnar. Den kommer att bli lös precis när du börjar vispa sen blir den hård igen.
Lägg upp rårakorna på 4 tallrikar, lägg en kula crème fraiche på och en klick rom.
Fördela räkorna runt om
Avsluta med att strö över löken och garnera med dill.
Lörd:
Rislåda m kyckling
Smör till formen
4 port kokt ris
2 tillagade kycklingar, rensade (el rester)
1-2 tsk curry
1 brk tomatsoppa
3 dl vispgrädde
riven ost
Sätt ugnen på 225 gr
Smörj en ugnsform
Fördela riset i formen och lägg bitar av kycklingen ovanpå
Pudra över curryn
Rör ihop tomatsoppa och grädde, häll det över alltihop
Strö över riven ost
Gratinera i ugnen tills den får fin färg ca 20 min.
Sönd:
Fiskgratäng
600 g vit fiskfilé. tinad
Läggs i en smord form, salta och peppra fisken
Potatismos
1 kg skalad potatis
50 g smör
2-2½ dl mjölk, gärna uppkokt
salt och sv.peppar
Koka potatisen mjuk och häll av den
Ställ tillbaka kastrullen på plattan några sek så den ångar av ordentligt
Stöt sönder potatisen med mosstöt eller elvisp
Lägg i smöret och rör runt
Tillsätt mjölken under vispning och vispa till du får ett luftigt mos
Tillsätt kryddorna och smaka av under tiden.
Tillsätt en äggula i moset och spritsa det runt kanten på formen
Gratängsås till fisk
2 msk smör
3 msk vetemjöl
1 dl vitt vin
4 dl mjölk
2 msk hummer eller skaldjursfond
3 msk finhackad dill
Salt & vitpeppar
1 citron, rivet skal av och droppar av saften
Häll ihop vin, mjölk och fond i en kanna, rör om
Smält smöret i en kastrull
Ta den från värmen och vispa ner smöret till en klumpfri smet
Sätt tillbaka kastrullen på värmen, rör om i kannan och vispa i vätskan
Koka upp
Låt såsen puttra under omrörning tills den tjocknar
Tillsätt dill, salt o peppar och citronskal
Smaka ev av med några droppar citron.
Häll såsen över fisken och gratinera i ca 25-30 min eller till fisken känns klar
Servera med gröna ärtor.
Snickerscheesecake
150 g smör
3½ dl havregryn
Fyllning:
400 g bakchoklad 50/50 ljus och mörk
400 g färskost
Snickerstäcke:
2 dl salta jordnötter
1 dl vispgrädde, 40 %
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
50 g smör
Smält smöret och blanda med havregrynen.
Tryck ut i en avlång form, ca 15×20 cm, och ställ i kylen.
Fyllning:
Hacka chokladen fint och smält försiktigt över vattenbad tillsammans med färsk- osten.
Rör ihop det så att det blir slätt.
Häll över bottnen och låt åter stå i kylen tills fyllningen satt sig och stelnat, 30–40 minuter. Snickerstäcke:
Grovhacka jordnötterna och lägg allt till snickerstäcket i en kastrull och sjud ihop till gyllene färg, ca 15 minuter.
Häll såsen över cheesecaken.
Servera.
Ja sockerfritt blir det ju inte men inbillar mig iaf att fruktsockret är bättre. Köpte så goda äpplen på en skördemarknad.
Har ingen aning om vad det är för sort men dom är så vansinnigt goda. Fruktköttet är nästan knallrosa under skalet.
Det började med att jag rev ett äpple grovt och åt med fil o cornflakes. Jösses så gott.
Jag brukar göra en råsallad med vitkål, rödlök o äpple. Där har man både olja och gräddfil i dressingen och det blir så himla gott. Vitkålen tog slut häromdan men då gjorde jag en annan grej.
Jag rev äpplen grovt och blandade med gräddfil ca 1/2 dl till 2 äpplen och hade bara i salt o sv.peppar, blev också så himla gott. Åt det till kroppkakor igår ist för lingonsylt och det var jättegott. Sen har vi ätit det till pannbiffar med.
Bra sätt att ersätta sylt med socker i.
Är ju dålig äppelskörd i år, men dom har haft svenska äpplen på affären med, inte så här röda och vackra men ändå. Tagit 10-15 kr per kilo. Så skulle jag köpa på kvantum igår där kostade dom 39.90 per kilo. Det är ju urdyrt tycker jag.
Här tar dom 15 den här veckan också så ska köpa lite mer, har bara gjort 2 äppelkakor med i år, skandal nästan :-D
Veckans ört:
Är en flerårig planta med “stickiga” blad. Runt medelhavet finns den nästan i alla trädgårdar, men den är känslig för frost så vill du odla den i Sverige så får du täcka den till vintern. Funkar utmärkt till potatisrätter, feta fisk och kötträtter men även till lamm.
Jag brukar ibland göra en dressing med Rosmarin som är lite av en favorit.
Rosmarindressing
¾ dl olivolja
1 msk finhackad färsk rosmarin (1 tsk torkad)
1½ msk rödvinsvinäger
Salt
Blanda i en skål eller dressingflaska
God till pot.sallad eller couscoussallad med räkor, mango och melon i.
Veckans bröd:
Vitlöksbröd m riven ost
1 plåt
50 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
4 msk rapsolja
2 tsk salt
Ca 13 dl vetemjöl
Garnering:
4 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor, pressade
ca 200 g ost, riven
hackad persilja, färsk
Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt vatten, olja, salt och vetemjöl, lite i taget.
Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
Dela degen i lika stora bitar
Kavla ut degen, ca ½ cm tjock, på 2 plåtar med bakplåtspapper.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
Tryck hål i degen med pekfingret så att inga luftbubblor bildas under gräddningen.
Garnering:
Blanda olja och vitlök i en skål.
Pensla blandningen på degplattan och strö över ost och persilja.
Grädda brödet mitt i ugnen i 13–15 min eller tills det fått fin färg.
Låt det svalna på plåten.
Skär brödet i bitar med en vass kniv.
Veckans sallad:
Morots och apelsinsallad
4 grovrivna morötter
2 apelsiner, eller satsumas, ta då 3
2 msk olivolja
salt och apelsinpeppar
Lägg de rivna morötterna i en skål
Skala och klyfta apelsinerna
Klipp itu varje klyfta och försök få bort kärnorna, håll dig över skålen med morötterna så all saft tas tillvara
Om klyftorna är stora, klipp i dom i skålen, bitarna kan vara ca 2 cm
Häll över oljan och krydda
Vänd runt och låt den stå framme minst 30 min
Vänd runt igen precis före servering
Veckans vego:
Kikärtsbiffar med curry
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 brk sköljda och avrunna kikärter, 250 g avrunnen vikt
1 ägg
1 tsk curry
1 krm chiliflakes utan kärnor
1 tsk finrivet citronskal
½ tsk salt
4 msk maizena
olja till stekning
4 pitabröd
Kör lök och vitlök i matberedaren
Tillsätt kikärtor, ägg, curry, chiliflakes, citronskal, salt och maizena
Kör till en slät massa
Forma till 12 små biffar
Stek på båda sidor i rikligt m olja
Servera i varma pitabröd med vitkålsallad
Vitkålsallad
300 g finstrimlad vitkål
1 liten morot, grovriven
½ dl gräddfil
1 dl majonnäs
Örtsalt
Blanda i en skål och smaka av.
Månd:
Köttfärslimpa med bacon och mozzarella
4 pers
1 gul lök
1 ägg
½ dl ströbröd
1 msk dijonsenap
1 msk hela fänkålsfrön
2 dl tomatjuice
500 g blandfärs
salt och peppar
125 g mozzarella
1 pkt bacon
4–5 små kvistar färsk rosmarin
Gräddsås:
Steksky
2 dl grädde
1–2 tsk majsstärkelse utrört i vatten
Grönsaker:
3–4 morötter
olivolja till stekning
4 salladslökar
1 dl hackad persilja
2–3 msk kapris
Servera med kokt potatis och en sallad
Sätt ugnen på 175°.
Finhacka löken.
Blanda ägg, ströbröd, senap, lök, fänkålsfrön och tomatjuice till en slät smet i en bunke.
Tillsätt färsen och blanda väl.
Smaksätt med salt och peppar.
Lägg hälften av färsen i en smord avlång brödform.
Riv mozzarellan och fördela den ovanpå färsen.
Lägg på resten av färsen.
Lägg baconskivorna över och tryck ner dem vid kanterna.
Stick ner rosmarinkvistarna mellan baconet.
Tillaga köttfärslimpan i ugnen i ca 45 minuter.
Innertemperaturen ska vara ca 72° i mitten när den är färdig.
Gräddsås:
Ta ut den färdiga köttfärslimpan ur ugnen och sila ner skyn i en kastrull.
Tillsätt grädde i kastrullen och låt koka upp.
Red av såsen med majsstärkelse utrört i lite vatten.
Smaka av med salt och peppar.
Grönsaker:
Skala morötterna och skär i skivor.
Stek dem mjuka i lite olivolja i en stekpanna.
Skiva salladslöken, låt steka med i någon minut.
Blanda ner persilja och kapris.
Servera köttfärslimpan i skivor med såsen och grönsakerna.
Ha gärna kokt potatis och en sallad till.
Tisd:
Stekt fläsk m löksås
Stek ca 400 g skivat rimmat fläsk eller bogfläsk i panna eller i form på bakplåtspapper i 200 gr ugn ca 10 min.
Löksås
2 gula lökar
1 msk smör
2 msk mjöl
4 dl gräddmjölk
Ev soja för finare färg
Salt o peppar
Fräs löken mjuk utan att den tar färg på medelvärme
Pudra över mjölet och spä med vätskan, koka 3 min
Smaksätt.
Servera m kokt potatis och rivna morötter.
Onsd:
Mandefisk i ugn
400 g färsk eller fryst fiskfilé
50 g smält smör
1 dl ströbröd
c a 50 g hackad mandel eller mandelspån ( ca 1 dl )
½ tsk gurkmeja
2 krm salt
1 liten vitlöksklyfta
½ dl hackad persilja
Värm ugnen till 200 grader.
Låt fisken tina, så att den går att skiva i ca 2 cm tjocka skivor.
Lägg dem intill varandra i en smord ugnssäker form och salta lite på dem
Blanda smöret med ströbröd, mandel, gurkmeja, salt, pressad vitlök och persilja.
Bred blandningen över fisken.
Sätt in formen i mitten av ugnen och gratinera i ca 25 minuter.
Servera med kokt eller pressad potatis och broccoli eller brytbönor och/eller finrivna morötter.
Servera gärna med kall yoghurtsås med bostongurka o chilisås
Vi får inte glömma kanelbullens dag :)
Kanelbullar
300 gr smör
1 l mjölk
2 pkt jäst
2 dl socker
1 tsk salt
4 tsk stött kardemumma
2.8 l mjöl
Fyllning:
smör, socker o kanel
Pensling:
1-2 ägg
pärlsocker, ev flagad mandel
Smula jästen i degbunken
Smält fettet, tillsätt mjölk o värm till 37 gr
Lös upp jästen med vätskan
Tillsätt, socker, salt, kardemumma o nästan allt mjöl
Arbeta degen smidig
Jäs 40 min
Dela degen i 4 delar, knåda till och kavla ut varje del till en cm-tjock kaka
Bred på smör o önskad fyllning, rulla hop från långsidan och skär 1-2 cm tjocka bitar, lägg på plåt på bakpapper eller i formar.
Sätt ugnen på 250 gr
Jäs på plåt 30 min
Pensla bullarna med uppvispat ägg o strö på pärlsocker
Grädda i mitten av ugnen 10 min
Torsd:
Paprikasoppa med stekt macka
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 matsked smörolja
4 röda paprikor
1 röd chilipeppar
4 dl vatten
1 brk krossade tomater
1 matsked tomatpuré
1 brk vita bönor (4 dl)
salt och peppar
Stekt macka:
8 skivor formbröd, grovt
Smör och senap
4 skivor skinka
8 skivor ost
2 ägg
2 dl mjölk
smörolja
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en gryta i med smörolja.
Dela, kärna ur och tärna paprikorna och låt fräsa med löken i 5 minuter.
Dela, kärna ur och hacka chilin.
Tillsätt till grytan tillsammans med vatten, krossade tomater och tomatpuré.
Koka upp.
Skölj av bönorna och lägg ner i soppan.
Koka i 5 minuter.
Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
Stekt macka:
Bred bröden med smör och senap
Lägg 1 ostskiva på varje macka och lägg ihop brödskivorna med skinka mellan.
Vispa ihop ägg och mjölk och vänd mackorna i smeten.
Stek på båda sidor i en stekpanna.
Dela mackorna på diagonalen och servera till soppan.
Mjuk sandkaka m citron
ca 12 bitar
200 g smör, rumsvarmt + till formen
Ströbröd
2 ½ dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
3 ägg
2 ½ dl strösocker
½ citron, saften
Florsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en rund bakform, ca 2 liter.
Rör smöret smidigt.
Häll i potatismjöl och bakpulver och rör rejält till en vit smet.
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Vänd ner i smeten, lite i taget under omrörning, tills det blir riktigt slätt.
Tillsätt citronsaften.
Häll smeten i formen och grädda 45–50 minuter.
Sikta eventuellt över lite florsocker.
Fred:
Ostgratinerad purjo med skinka
2 purjolökar á 150-200 g
200 g rökt skinka
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3-4 dl mjölk
1 msk svensk senap
Salt & sv.peppar
1½ dl riven smakrik ost
Sätt ugnen på 250 gr
Dela purjon på längden och skölj den noga
Dela sedan varje halva i 3-4 bitar
Förväll den i saltat vatten ca 2 min
Låt dem rinna av
Vira en skinkskiva runt varje purjobit
Lägg i smord ugnsform
Smält smöret och rör i mjölet i en kastrull
Späd med mjölken, koka upp och koka under omrörning i 5 min
Ta bort från värmen och tillsätt senap, salt, peppar och ost, rör om till osten smält
Bred såsen över purjon och gratinera mitt i ugnen ca 10 min
Servera med sallad, bröd och gärna några extra skinkskivor.
Lörd:
Makaronilåda med räkor
4 pers
2 skivor vitt bröd
1 msk + 50 g smör
1 1/2 dl vispgrädde + 2 dl mjölk
1 msk vetemjöl
salt och peppar
1 knivsudd chiliflakes
3 dl riven cheddarost
1 1/2 dl riven parmesanost
250 g idealmakaroner
150 g gröna sojabönor
350 g skalade räkor (ca 1 kg oskalad vikt)
1 dl hackad persilja
Sätt ugnen på 200°.
Kantskär brödet.
Stek det på båda sidor i en stekpanna med 1 msk smör.
Tärna brödet och ställ åt sidan.
Koka upp grädde och mjölk.
Smält 50 g smör i en kastrull.
Pudra över mjöl.
Tillsätt gräddmjölken sakta och koka under omrörning tills såsen tjocknar.
Krydda med salt, peppar och chiliflakes.
Ta bort kastrullen från värmen och rör i2 dl av den rivna osten.
Rör till osten smält
Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen.
Blanda sås, makaroner, sojabönor och räkor, och lägg i en smord ugnsform.
Strö över resten av osten, persilja och brödkrutonger.
Tillaga i ugnen, ca 10 minuter.
Sönd:
Indisk kycklinggryta med curry och sojabönor
2–3 kycklingfiléer
ca 400 g rapsolja
salt och ev peppar
1 morot
½ fänkål
2 vitlöksklyftor
75 g rotselleri
1 msk curry
1 tsk gurkmeja
7 dl hönsbuljong
2 dl grädde
10 cm purjolök
65 g färsk bladspenat
150 g sojabönor
Skär kycklingen i bitar, ca 2×2 cm, och fräs dem gyllenbruna med hälften av curryn i lite smörolja i en gryta.
Krydda med salt och ev peppar.
Skiva morot, fänkål och vitlök och tärna selleri och låt fräsa med i någon minut.
Pudra på gurkmeja och rör om.
Häll på buljong och grädde och låt koka i ca 20 minuter.
Smaka av med mer salt och ev peppar om det behövs.
Hetta upp lite smörolja på svag värme med resten av curryn i en panna
Lägg i purjolök, spenat och sojabönor.
Låt spenaten mjukna och krydda med salt och ev peppar.
Rör försiktigt ner spenatblandningen i grytan
Smaka ev av med mer curry och servera rykande varm.
Kaiserchmarrn
2 pers (4 till dessert)
Kallas också Kejsarpannkakor
3 ägg
2 dl mjöl
2 dl grädde
½ dl vatten
3 msk socker
½ tsk vaniljpulver
1 krm salt
3 msk smör
Separera äggens gula och vita i två olika skålar.
Blanda gulan, mjöl, grädde, vatten, socker, vaniljpulver och salt i en bunke.
Låt vila i ca 30 minuter.
Vispa äggvitan till ett hårt skum.
Vänd försiktigt ner äggvitan i resten av smeten.
Värm en stekpanna på medelvärme och smält smöret i den.
Häll i smeten i pannan och stek ena sidan tills den är gyllenbrun.
Vänd pannkakan och stek i några sekunder till.
Dela pannkakan i pannan i stora bitar och stek i några minuter till.
Servera tillsammans med florsocker, vispgrädde och sylt.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
|||
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 | |||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 |
31 | ||||||||
|