Direktlänk till inlägg 25 september 2016
Det är jag, Elle som skriver. Den här köttfärslimpan gjorde jag i helgen. Den blev jättebra, saftig men ändå fast och fin
1 kg köttfärs
2 ägg
1,5 dl fibrex
2 msk torkad rödlök (el 2 färska)
4 dl vatten
2 msk potatismjöl
2 msk kalvfond (ICAs)
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
25 g smörolja
1,5 tsk kinesisk soya
Lägg fibrexen och löken i en bunke. Låt svälla 10 min.
Ha i potatismjölet och låt vila medans du smörjer en stor brödform.
Ha i fond, kryddor, ägg och färsen. Blanda ordentligt.
Smaka av (gör ev en liten provbiff i mikron)
Låt stå 5 min.
Häll i brödformen, tryck till så det inte blir nån luft kvar.
Blanda smörolja och soya och pensla färsen med det.
Grädda på 200 grader i ca 40 min. Stick med en provsticka för att se om den är klar.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 |
11 | |||
12 |
13 | 14 | 15 | 16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 | |||
26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
|||||
|