Matsedeln

Alla inlägg den 6 september 2016

Av Neta - 6 september 2016 13:41

Ja den frågan har jag fått några ggr nu efter jag fick besked om att jag är en D2a. För det är jag ju fortf även om jag nu från igår fick besked om att värdena nu är normala.
Medecinerna är ju större del av det än kosten tror jag.

Ja inte så himla mkt annorlunda vad gäller maten egentligen. Det jag direkt la av med från en dag till en annan var smågodis, läsk och fikabröd.
Blir jag godissugen köper jag den äkta lakritsen från naturgodishyllan som innehåller hälften så mkt socker som vanlig sötlakrits. Inte bra den heller men iaf bättre, och det handlar ju om mängden. Köper aldrig mer än 5 bitar.
Där finns också mörka chokladkulor med torkade hallon i. Dom är goda till fikat. Sen har jag en 72% chokladkaka hemma som jag ibland tar en ruta av till kaffet. Då delar jag den rutan i 4 delar så det känns mera. Är ju 10 rutor i en kaka så den räcker ett tag. Mina favoriter här är dom med hallon eller apelsin i. Tätt följd av pistage som nog är bäst egentligen.
Detta händer dock så klart inte varje dag.
Läsk drack jag ju väldigt lite av före med men drack en del cider. Det är numera utbytt mot äppelmust de få gånger jag dricker nåt sött. 1 äppelmust 33 cl är som att äta ett äpple, du får alltså bara i dig fruktsockret och då räknar jag den som en av de 3-4 frukter eller bär jag ska äta om dan. Fast just med det kan jag överdosera lite, speciellt har det varit så nu under jordgubbstiden.

Fikabröd försöker jag undvika eller tar väldigt lite då nån fyller år. Glass har jag dock ätit i sommar, men försöker minimera det med.

Jag äter nog annars ungefär som innan. Det jag tänker mig för om är väl vitt mjöl och socker så klart. Vit pasta är utbytt mot fiberpasta som ju också är vit men betydligt bättre. Har svårt för fullkorn där.
Rotfrukter försöker jag äta bara 1-2 ggr i veckan och då i soppa, wok eller gryta.
Potatis äter jag till mat ett par ggr i veckan kanske. Men har vi en annan varm grönsak så hoppar jag den. Gillar att göra varma grönsaksröror.
Bulgur och ris äter jag.
Stuvning reds nu med maizena eller grädde.
Bröd äter jag bara på morgonen och alltid grovt, sockerfritt.
Pålägg är skinka, kalkon, ost eller leverpastej och saltgurka, aldrig ättiksgurka. Men gurka, paprika o tomat ibland så klart.
Vin kan jag dricka om det inte är för sött, dricker oftast bara nåt glas. Likörer och sånt skippar jag, eller tar 5 droppar på botten om man är bortbjuden.
Det jag fått nej på är i princip bara potatismos, strips och majs. Annars äter jag allt t.o.m chark.
Har som innan 1-2 fisk/skaldjursdag, 1 köttfärs, 1 korv, 1 sopp, 1 kyckling och 1 kött. Kan varieras så det blir 2 av köttfärs eller kyckling med.

Så en dag kan se ut så här.

Frukost: ca 2 dl fil med bär, macka med pålägg kan bli en mjuk o en hård, isf Ryvita. Den med frön på. Te och alltid lika mkt vatten som te.

Fm: 1frukt, kaffe +vatten.

Lunch: Lättare mat som en sallad, omelett el likn alltid med minst 100 g protein och grönsaker. Kan ofta bli rester som jag fixar så här med. Alltid vatten.

Em: oftast bara Kaffe + vatten.

Middag: blir " mat o potatis" som inte alltid är potatis. Gröns och frukt. Vatten.
Sås reds med maizena eller görs på "kladd" dock inte så mkt majjo.

Kvällen: inte alltid jag blir sugen men blir jag det har jag fått tips om att ta en avokado eller äta ost eller jordnötssmör på t.ex finncrisp. Dricker oftast vatten framför TVn, ibland kaffe eller te. Kan bli en frukt med.

Hoppas ni fått svar på frågan.





Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5 6
7
8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards