Matsedeln

Direktlänk till inlägg 1 november 2015

Snabbare Jansson

Av Neta - 1 november 2015 22:41

Elle kom på fm och jag hade inte orkat gå upp och äta frukost med Christine och Leffe, är inne i en period nu med mycket värk och sover oroligt.
Vi gjorde lite frunch med äggröra, prinskorv, köttbullar och rödbetssallad. Då blev jag så himla sugen på Jansson. Ja kusin Eva man kan äta det fast det inte är jul ;-D

När vi gjorde potatisgratängen igår så var det första gången jag kokade potatis och lök i grädde innan jag hade i den i formen och nu fick jag för mig att prova det med Jansson med.
Det gick kanon! Ja, förutom att ansjovisen smälte, men smaken fanns där. Och jag tror att om man bara tar med spadet från början så kan man rör i ansjovisen sist och bara ha med den i ugnen.

Lite rester från i morse + Jansson. Jag gjorde så här

Sätt ugnen på 225 gr
Skala och strimla ca 750 g potatis
Hacka 200 g gul lök, en medelstor väger ca 100 g
Lägg det i en kastrull med ungefär 3.5 dl gräddmjölk, jag hade 1.5 dl vispgrädde och 2 dl mellanmjölk
Häll i spadet från ansjovisen 125 g burk också, koka upp och koka max 3 min, ev kan du koka med ansjovisen. Men den ser du inte mer då.
Häll över i en ugnsform, peta ner ansjovisen, strö över ströbröd och några klickar smör
Grädda i ca 15 min.
Mycket snabbare än traditionellt sätt alltså. Och det bästa är att et finns kvar lite till en knäckemacka i morgon. :-)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards