Matsedeln

Direktlänk till inlägg 17 februari 2014

V 8

Av Neta - 17 februari 2014 00:25

Sportlov?

 

Håller det enkelt den här veckan för även vi som inte har skolbarn längre kan väl ta lite sportlov från spisen och vara ute lite mer. Ni får enkla förslag som knappt behöver några recept och där ni även kan använda halvfabrikat.

 

  

Veckans sallad:

 

Kinakålsallad

 

500 g kinakål (salladskål) strimlad

1 paprika strimlad

2 tomater klyftade

½ gurka skivad

2 msk olja

1 msk vinäger

1 tsk salladskrydda

salt o sv.peppar

 

Blanda o ät.

 

  

Månd:

Spagetti och köttfärssås, enklast är ju bara att fräsa köttfärs, kanske med lök o  paprika, slå på en burk passerade tomater, klicka i en "kläm" tomatpuré eller/och chilisås, krydda och puttra hop.

 

  

Tisd:

Ris och korv stroganoff, fräs korv och ev lök, rör 1-2 msk tomatpuré och 4 dl mjölk eller grädde eller 50/50 av det. Krydda och puttra en stund. Ska inte behöva redas men gör det isf med maizenaredning.

 

  

Onsd:

Då blir det hämtmat här, sushi för en del och hamburgare eller kebab för andra.

 

  

Torsd:

Har ni rester från månd o tisd så är det läge att göra soppa på det, Jag gör nästan alltid mkt köttfärssås så jag får över att göra soppa på. Lägg den med 1 liter buljong från tärning, ha i lite majs eller anann fryst grönsak/grönsaker och koka till grönsakerna känns ätbara.

Eller köp Kelda soppa, såg att Coop hade dom billigt nästa vecka, pimpa tomatsoppan med lite pasta, eller skaldjurssoppan med kräftstjärtar och nån fryst grönsak eller sockerärtor, låt bara fantasin flöda.

Köp en färdig ostkaka till efterrätt.

 

Det här var ju löjligt enkelt också

 

Rödkålsoppa med havrescones

 

 

  • 1 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 2 dl fil eller yoghurt
  • 200 g ätfärdiga vita bönor
  • 1 burk (800 g) rödkål
  • 1 liter buljong av fond
  • några kvistar timjan
  • cirka 100 g fetaost

 

Värm ugnen till 250 grader.
Mixa gryn, mjöl, salt, bakpulver och smör med kniven monterad i matberedaren. Tillsätt filen och mixa hastigt till smet.
Klicka den i fyra dubbla muffinsformar.
Grädda mitt i ugnen 10–12 minuter.
Skölj bönorna i durkslag, låt rinna av.
Värm kålen med buljongen och timjan.
Servera soppan med bönor och bruten ost att strö i, och så scones förstås.

 

 

  

Fred:

Plock med lite räkor, bröd och goda röror, pizza till dom kräsna.

 

  

Lörd:

Fiskpinnar och mos, morots och gurkbitar. Enkelt att göra själv men finns ju färdigt.

Kan rekommendera Ikeas frysta mos.

Gott med gräddfilssås till, rör i en liten klick senap, ½ dl bostongurka, salladskrydda, salt o sv.peppar i en 3a.

 

  

Sönd:

Lövbiff, klyftpotatis och nåt kryddsmör eller varför inte en sås från frysdisken.

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards