Direktlänk till inlägg 24 november 2013
Veckans sallad:
Marinerade råa morötter
6 morötter, gärna i olika färger
1 msk olja,
1 msk äppelcidervinäger,
½ dl klippt gräslök
salt & sv.peppar
Tvätta och skala morötterna
Fortsätt sen med potatisskalaren och dra av långa fina remsor
Lägg i en skål
Blanda resten av ingredienserna och slå över morötterna
Rör om och låt stå kallt minst en timme.
Månd:
Pannbiff med lök, brunsås och potatis. Sallad som ovan
Köttbullar och pannbiff
400 gr köttfärs
¾ dl ströbröd
1.5 dl mjölk
1 msk riven gul lök
1 ägg
1 krm peppar
1 tsk salt
smör till stekning
Blanda ströbröd med mjölk och låt det svälla 10 min.
Blanda färsen med lök, ägg, salt o peppar och rör ihop med ströbrödblandningen tills färsen är smidig och väl blandad.
Stek i smör o sänk värmen då de börjar få färg.
Kan även stekas i ugn, 200 gr 8 min i mitten, vänd o skaka, flytta upp plåten o låt dom få färg om dom ska ätas direkt, annars frys och stek dom så dom får färg i pannan vid upptining.
Tisd:
Texmexfalu
400-500g falukorv
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
½ p tacokrydda (20g)
1 burk krossade tomater
½ burk tacosås
1 matlagningsgrädde (2.5 dl)
2 paprikor
fryst majs
Strimla korven och skiva löken.
Bryn det. Hacka vitlöken och ha i den.
Tillsätt kryddan, tomaterna och tacosåsen.
Strimla paprikan och ha i den, majs och grädde.
Låt koka ihop och smaka ev av m salt och peppar.
Servera med potatis, ris eller pasta o sallad.
Onsd:
Wienerschnitzel med klassiska tillbehör och kokt potatis
Torsd:
Asiatisk fisksoppa, se förra veckans matsedel
Fred:
Lörd:
Sönd:
Gravad lax, köttbullar & prinskorv, ugnsomelett med svampstuvning, Janssons frestelse.
Jansson
1 kg potatis
2 gula lökar
1 brk ansjovisfiléer + spad
2,5 dl grädde
ströbröd och smörklickar
Sätt ugnen på 200 gr
Skala och strimla potatisen
Skala, halvera och skiva löken
Skär ner ansjovisen i mindre bitar
Lägg löken i en microform och kör den 3-4 min i micron.
Lägg hälften av potatisen i en smord långpanna
Blanda och lägg på lök och ansjovis, så resten av potatisen
Blanda grädde och ansjovisspad och häll det sakta överallt, så allt får det på sig
Strö på ströbröd och klickar av smör
Grädda ca 1 timme
Ugnsomelett i micron
4 ägg
3 dl mjölk
½ tsk salt
½ krm peppar
matfett till formen, smörj även locket
Vispa snabbt hop ingredienserna till omeletten
Häll smeten i den smorda formen, som täcks med lock eller smörpapper
Grädda på högsta effekt i 9 min
Låt den stå kvar i micron 5 min.
Gör ett litet snitt i omeletten vänta någon minut och häll sen försiktigt bort den klara vätskan
Servera täckt med stuvningen
Svampstuvning
200 g svamp
2 msk smör
2 msk mjöl
2 dl gräddmjölk
1 tak japansk soja (färgar inte)
salt & vitpeppar
Fräs svampen i smöret
Skaka mjölet med hälften av vätskan och tillsätt under omrörning
tillsätt resten av vätskan och koka i 3-4 min.
Smaksätt med soja och kryddor.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
10 | |||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 | 16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 | |||
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
||||
|