Direktlänk till inlägg 28 augusti 2013
Ja så heter den i vårt kompisgäng, men jag har döpt om den till bärkaka, men den funkar med alla sorters bär och frukt. Funkar lika bra med frysta som färska bär. Jag gör oftast 3-dubbel i långpannan för det går på samma besvär. Lägger du på äpplen så strö över socker, gärna råsocker och kanel. Röda vinbär och körsbär kan också behöva lite extra sötma. Servera som den är eller med vaniljsås/visp. Gör du den med lingon är den jättegod med kolasås, antingen en äkta Tjinuski eller en enklare. (finns på tub också) Idag ska vi göra den med björnbär!
Bärkaka
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
75 gr smält smör
Sätt ugnen på 200 gr
Vispa ägg o socker pösigt
Rör i mjöl o smör
Häll i smord rektangulär form
Lägg på bär
Grädda 25-30 min
Skär i rutor
3-dubbel sats i långpanna
Enklaste kolasåsen
2,5 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk, standard
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 knivsudd vaniljpulver
1 msk smör
Lägg allt utom smöret i en kastrull och låt det koka upp.
Sänk sedan plattan och låt det småputtra i 10-15 minuter. J
u längre den kokar ju segare blir den.
När du är nöjd så dra av kastrullen från plattan och rör ner smöret. Klart!
Häll på glass, i glass, jämte glass….
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 | 9 | 10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | |||
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
31 |
||||
|