Matsedeln

Direktlänk till inlägg 6 november 2012

Grytor är bra höstmat

Av Neta - 6 november 2012 14:07

Bestämde mig för att göra den här idag


 Kasslergryta

 

1 stor purjolök

1 grön paprika

1 röd paprika

Smör

2 tsk curry

400 g kassler

3 dl matl.grädde

2 dl lättfraiche

2 msk tomatpuré

1 -2  vitlöksklyftor

salt och svartpeppar

 

Strimla kassler, paprika och purjolök.

Smält smöret i en gryta och tillsätt curryn.

Bryn sedan purjolöken och paprikan.

Tillsätt kassler, grädde, creme fraiche, tomatpuré och vitlök.

Låt puttra i ca 15 min.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera med ris, sallad och bröd.

 

 Ska hämta kassler i frysen så finns där ingen, men som tur är  kan man göra den på kyckling också och det hade jag. Då kom nästa grej, ingen curry hemma    ibland är det som förgjort. Men den saken får ordnas för utan curry går det inte. Mat får vi nog iaf, tror jag ska tärna i ett äpple också. Eller så gör jag denna sallad till som är en av mina absoluta favvisar, måste vara syrliga äpplen. Just kombon med både "kladd" och vinäger blir sååå bra.


Råsallad med äpple

 

1/2 l strimlad vitkål

2 rivna äpplen

1/2 finhackad rödlök

 

Rörs ner i en sås av:

 

1 msk vinäger, ex. äppelcidervinäger

2 krm salt

lite sv.peppar

2 msk olja

1 msk vatten

1/2 dl gräddfil


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards