Direktlänk till inlägg 8 juli 2012
Ja min portugisiska gurksoppa har ni fått innan, http://netaave.bloggplatsen.se/2012/05/21/7963631-veckans-vegetariska/
Här är en annan
Svalkande gurksoppa
1 stor gurka
4 dl naturell yoghurt
1 press vitlöksklyfta
½ tsk salt
1 knapp msk rapsolja eller mild olivolja
Sv.peppar
Grovriv gurkan ner i en skål så all vätska kommer med
Tillsätt yoghurt, vitlök, salt, olja och smaka av med sv.peppar och ev mer salt
Fördela i kylda skålar och ringla lite olja över vid servering.
En klassiker och en variant med vattenmelon
Gazpacho
4 tomater
1 gurka
1 röd paprika
½ vitlöksklyfta
¼ gul lök, skalad
2 skivor formfranska
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
salt o sv.peppar
Toppa gärna med fintärnad gurka, dill o räkor.
Ansa och dela grönsakerna men ta undan ¼ del av gurkan
Mixa grönsaker o löksorterna med bröd
Smaka av med vinäger olja o kryddor
Spä med vatten om den blir för tjock
Låt kallna i kyl
Servera med toppingen
Gazpacho med vattenmelon
1 vattenmelon ca 1.3 kg
1 gul paprika
½ gurka
2 små färska lökar
1 vitlöksklyfta
1 burk hela tomater
6 dl tomatjuice
Ca ½ dl rödvinsvinäger
3 msk rapsolja
Salt & sv.peppar
¼ kruka färsk mynta
Skala, ansa och kärna ur melon och paprika
Dela alla gröns o melon i mindre bitar
Krossa vitlöken och ta bort skalet
Mixa grovt med tomater, juice, vinäger, oljan och ca 1 tsk salt
Smaka av
Lägg i myntan och mixa helt kort
Ställ i kylen minst 1 timme före servering och servera riktigt kall.
Dessa kan med fördel även serveras kalla
1-2 gula lökar
1 msk smör
1 msk mjöl
1 brk passerade eller krossade tomater
6 dl vatten
1 höns – eller grönsaksbuljongtärning
1-2 tsk torkad basilika
salt & svartpeppar
ca 1 msk tomatpuré
1 dl grädde, fraiche eller turk.youghurt
Ev tärnade färska tomater i tallriken vid servering
Skala och hacka löken
Fräs den mjuk i smöret, strö över mjöl, rör om
Tillsätt tomterna, vattnet, buljongtärning och basilika.
Koka under lock ca 5 min
Smaka av med kryddor och tomatpuré
Blanda i grädden eller fraiche/youghurt (kan också serveras i tallriken)
Mixa ev soppan slät.
Creme ninon
Med mousserande vin
6 port
2 schalottenlökar
1 msk rapsolja
1 dl torrt mousserande vin
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
500 g frysta ärtor
125 g mascarponeost eller nat. philadelphia
2 msk färsk dragon
½ citron, saft av
salt o nymalen vitpeppar
Mousserande vin till servering
Skala och finhacka löken
Fräs den mjuk i oljan i en kastrull utan att den tar färg
Häll i vinet och låt det koka in nästan helt
Tillsätt vatten och buljong
Koka upp
Häll i ärtorna och låt det koka upp igen, dra kastrullen åt sidan
Mixa soppan helt slät med mascarponen, dragon och citron
Späd med vatten om den blir tjock
Smaka av med salt o peppar
Servera nymixad och luftig med en skvätt mousserande vin vid bordet.
Avocadosoppa med räkor
5 mogna avocado
2 tsk press citron
10 dl vatten
2 dl vitt vin
2 msk grönsaksfond
2 dl vispgrädde
1-1,5 tsk salt
1/2-1 krm cayenne
ca 32 skalade räkor
ev 100 gr löjrom
fin olivolja
nymalen sv.peppar
Mixa avocado och citron till mos.
Blanda vatten vin och fond.
Spä avocadomoset med lite av den blandningen.
Häll över i en större skål och vispa i resten av blandningen och grädden.
Smaka av med salt och cayenne och ställ kallt.
Servera i soppskål, toppa med räkor och rom.
Ringla lite olivolja i tallriken och dra ett varv med pepparkvarnen.
En enklare avocadosoppa som kan serveras varm eller kall
2 avocado
2 dl vispad grädde
1 l hönsbuljong
ev salt
svpeppar
Mixa avocado och grädde
Vispa ner i buljongen
Smaka av och servera.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 |
5 |
6 | 7 |
8 | |||
9 |
10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 | 31 |
||||||||
|