Matsedeln

Alla inlägg den 29 juli 2012

Av Neta - 29 juli 2012 23:51

   Lunchen första dan i Flentrakten blev egengjorda köttfärsmuffins med kaffe. Första kvällen i Söderköping hade jag faktiskt med mig kalla kycklingfilébitar som avnjöts med potatissallad, bröd, lite grönt och ett glas vitt vid bordet utanför vårt rum, där vi också kunde se delar av folklivet vid kanalen.

Glassen efteråt intogs inte vid glasscafét för där var det 75 m kö. Men vi hamnade på en altan mitt emot gästhamnen där 2 kulor glass kostade 25 kr, det priset gällde nog inte motsvarande på det andra stället. Här Elles kulor med lite mjukglass på toppen. Glassen var italiensk stod det och tillverkades där den såldes och det fanns 50 sorter..... Jag tog Tiramisu och marängsviss. Elle hittade en körsbärsglass som jag rekommenderar om ni går dit hon tog dessutom en polkagrisglass. Leffe tog också tiramisu och en romrussin.

Lunchen innan vi for vidare dan efter intogs på grillen bredvid Hemköp, kycklingkebab och ris med vitlökssås, vansinnigt god kryddning på den kycklingkebaben. Vitlökssåsen var dock lite syrlig och väldigt tunn.


Hos vännerna i Oskarshamn serverades första kvällen en köttfärsrulle inlindad i skinka, serverades med ris. Lunch dan efter blev paella och till middag fläskfilé och potatis.

Till Öland på torsdagen och där körde vi full picknicklunch vid 11.30, kycklingspett, pastasallad, bröd, vattenmelon och brieost. Middagen intogs i Kalmar väldigt sent, vi hamnade på Harrys där L o jag åt fläskfilé med potatisgratäng, vännerna tog oxfilé och E kamben med strips. Mellan där hann vi med glass och fika med munkar + en melliskorv med bröd.


I fredags sa vi tack för oss och for mot Linköping, lunchpaus på en scangrill i Kisa som vi tror hette Almas, tog en köttbullar med mos och blev positivt överraskade, kände direkt att det inte var pulvermos. Gissade på fryst kanske men si dom gjorde det själva så skippa stripsen om ni far förbi där och ta mos ist.

Checkade in på Hotell Stångå i Linköping, inget lyxhotell men genuint trevligt med en otrolig service. Där bor vi gärna igen. www.stangahotell.se

I den fina sommarkvällen begav vi oss ut på stan och hittade Gula huset www.gulahuset.com där vi klämde i oss en gästabudsmiddag med 3 rätter http://www.gulahuset.com/gastabud.asp 

jag tog fisk och dom andra kött, förrätten var sagolik och brulén perfekt "knäckig"


  Förrätt


  Min fisk


  Köttet


  Creme brulé med färska hallon


Orkade inte äta upp varken varmrätt eller dessert trots vi bad dom vänta lite med den senare   


Efter en stadig hotellfrukost, shopping på både Cloetta och Brunneby musteri tog vi vägen över Askersund hemåt. Där åt vi på Sundsgården precis vid bron www.pensionatsundsgarden.se


  Rökt regnbåge med kokt potatis och romsås. Det blev också roadtrippens sista måltid, hemma väntade sen några timmar senare, avocado och kräftstjärtar med lite ost och bröd till.

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards