Matsedeln

Direktlänk till inlägg 12 juni 2012

Rabarbersaft och baconmojs

Av Neta - 12 juni 2012 23:20

Idag kokade jag rabarbersaft, hittade 2 kvarglömda påsar i gargefrysen.


  Dom såg nästan frystorkade ut.


    Det var lite drygt 2 kilo, la till skalen från 500 g färska (för färgens skull) så kokade jag det i 10 minuter med 6 dl vatten och 6 kryddnejlikor.

Silade i ca 2 timmar, kokade upp saften som blev, i med 5 dl socker, blev dryga litern, kokade upp igen och skummade. Klart!

Tillbaka med rabarbermassan i kastrullen, vatten på så det täckte + nån liter till, kokade 10 min och nu får den rinna över natten.

Den sötar jag lite mindre, ca 3 dl per l avrunnen saft och har till maten. Annars gör jag lika. Båda späs väl 1-5.


  Den här dimmiga historien är de 500 g färska skalade och skurna rabarber. 1 dl socker och ett par msk potatismjöl blandades och siktades över. Smuldeg: 3 dl mjöl, 125 g smör och ½ dl socker. 225 gr i ca 20 min. Avnjöts till fika med vaniljglass.


Middagen blev nån slags baconmojs till pasta   


      Har ju berättat tidigare om baconsnitt som dom säljer på Citygross, i veckan hade dom det för 19 kr/kg och då är det väldigt lite fett och detta är äkta rökt bacon, inget fuskande med rökarom som scan m.fl har.

Vi fräste ca 400 g bacon med 2 hackade gula lökar och ca 100 g frysta kantareller.

Blandade i 5 dl vätska en blandning av mjölk, en gräddskvätt och vatten + ett par msk chilisås och lite press vitlök, samtidigt hade vi i en strimlad vit paprika, kokade 5 min och i med "en näve" halverade sockerärtor, och maizenaredning, rörde om och kokade 1 minut till.

Åts med pastasnäckor och en repris på gårdagens sallad fast nygjord. Mumsigt blev det!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards