Direktlänk till inlägg 12 juni 2012
Idag kokade jag rabarbersaft, hittade 2 kvarglömda påsar i gargefrysen.
Dom såg nästan frystorkade ut.
Det var lite drygt 2 kilo, la till skalen från 500 g färska (för färgens skull) så kokade jag det i 10 minuter med 6 dl vatten och 6 kryddnejlikor.
Silade i ca 2 timmar, kokade upp saften som blev, i med 5 dl socker, blev dryga litern, kokade upp igen och skummade. Klart!
Tillbaka med rabarbermassan i kastrullen, vatten på så det täckte + nån liter till, kokade 10 min och nu får den rinna över natten.
Den sötar jag lite mindre, ca 3 dl per l avrunnen saft och har till maten. Annars gör jag lika. Båda späs väl 1-5.
Den här dimmiga historien är de 500 g färska skalade och skurna rabarber. 1 dl socker och ett par msk potatismjöl blandades och siktades över. Smuldeg: 3 dl mjöl, 125 g smör och ½ dl socker. 225 gr i ca 20 min. Avnjöts till fika med vaniljglass.
Middagen blev nån slags baconmojs till pasta
Har ju berättat tidigare om baconsnitt som dom säljer på Citygross, i veckan hade dom det för 19 kr/kg och då är det väldigt lite fett och detta är äkta rökt bacon, inget fuskande med rökarom som scan m.fl har.
Vi fräste ca 400 g bacon med 2 hackade gula lökar och ca 100 g frysta kantareller.
Blandade i 5 dl vätska en blandning av mjölk, en gräddskvätt och vatten + ett par msk chilisås och lite press vitlök, samtidigt hade vi i en strimlad vit paprika, kokade 5 min och i med "en näve" halverade sockerärtor, och maizenaredning, rörde om och kokade 1 minut till.
Åts med pastasnäckor och en repris på gårdagens sallad fast nygjord. Mumsigt blev det!
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 | 9 |
10 | |||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
17 | |||
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 | ||||
|