Matsedeln

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2017

Blomkålsmos (Gästblogginlägg)

Av Neta - 19 oktober 2017 15:34

 

Det är jag, Elle som skriver. Jag testade att göra blomkålsmos häromdagen. Det blev jättegott, testa!


4 port 

ca 1 kg blomkål 

Ev. 3 små potatisar

1 dl vispgrädde 

1 dl mjölk

50 g smör

1 tsk salt

1 krm malen vitpeppar


Skär blomkålen i mindre bitar, ta gärna med det mesta även av stammen.

Skala och skär potatisarna i bitar.

Mät upp vispgrädde och mjölk i en kastrull.


Låt koka upp, håll koll! Ta bort kastrullen från värmen.

Lägg i smöret, salt och vitpeppar och rör om tills smöret smält.

Lägg i blomkålen och ev. potatis, sätt tillbaka kastrullen på plattan och fortsätt koka på medelhög värme (utan att det kokar över) i ca 10-20 minuter. 


Det gör inget att ungefär hälften av blomkålen ligger ovanför vätskenivån. Under tiden det kokar så sjunker blomkålen ihop och mot slutet så ligger nästan allt i vätska.

Ha gärna locket på glänt om det går utan att det kokar över. Rör gärna om någon gång under tiden så att blomkålen högst upp som ligger ovanför vätskenivån kommer ner i vätskan. Kolla också att det inte bränner fast.


Mixa ihop till ett jämnt och fint mos med mixerstav.

Smaka av och krydda ev mer.

Servera till kött eller fisk


 
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards