Direktlänk till inlägg 19 oktober 2017
Det är jag, Elle som skriver. Jag testade att göra blomkålsmos häromdagen. Det blev jättegott, testa!
4 port
ca 1 kg blomkål
Ev. 3 små potatisar
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
50 g smör
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
Skär blomkålen i mindre bitar, ta gärna med det mesta även av stammen.
Skala och skär potatisarna i bitar.
Mät upp vispgrädde och mjölk i en kastrull.
Låt koka upp, håll koll! Ta bort kastrullen från värmen.
Lägg i smöret, salt och vitpeppar och rör om tills smöret smält.
Lägg i blomkålen och ev. potatis, sätt tillbaka kastrullen på plattan och fortsätt koka på medelhög värme (utan att det kokar över) i ca 10-20 minuter.
Det gör inget att ungefär hälften av blomkålen ligger ovanför vätskenivån. Under tiden det kokar så sjunker blomkålen ihop och mot slutet så ligger nästan allt i vätska.
Ha gärna locket på glänt om det går utan att det kokar över. Rör gärna om någon gång under tiden så att blomkålen högst upp som ligger ovanför vätskenivån kommer ner i vätskan. Kolla också att det inte bränner fast.
Mixa ihop till ett jämnt och fint mos med mixerstav.
Smaka av och krydda ev mer.
Servera till kött eller fisk
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
|||
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 | |||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 |
31 | ||||||||
|