Direktlänk till inlägg 24 april 2017
Har lyckats hitta ett recept på den mat jag åt i Gamlis häromdan, bland det godaste jag ätit. Receptet är lite luddigt men jag tror man ska ha ca 1/2 -1 dl ananasjuice, ca 1 msk chilisås och soja i grunden sen vatten till det blir såsigt. Smaka er fram, såg nåt recept med fisksås med.
Ingredienser och bild på den mat jag fick sist i nlägget.
Pad Priew Wan
Fräs scampin jastigt i vitlök (1klyfta), lite soja och olja, håll den varm.
Dela och skiva löken
Skala och strimla moroten fint
skålla, kärna ur och klyfta tomaterna.
Skala, kärna ur och strimla gurkan.
Strimla paprikan.
Ansa sockerärtorna, dela ev på längden
Skala ananasen och ta bort stammen i mitten. Dela den i små bitar.
Ta reda på den saft som blir, sno av den andra halvan om det behövs
Hetta upp oljan i en wok och fräs den andra pr vitlöksklyftan tills den är gyllengul.
Tillsätt därefter löken och grönsakerna, woka tills den har mjuknat något.
Avslutningsvis tillsätt ananasen, råsocker, chilisås, soja och vatten + juice
Red av.
Servera med jasminris.
Ingredienser:
400 g scampi
2 kl pr vitlök
Neutral olja
1 stor gul lök
1 morot
1 mellanstor gurka
3 stora tomater
½ stor Färsk ananas +ca 1/2- 1 dl juice
3 X 1/2 - 1 paprika, röd, orange och gul, beroende på strl.
100 g sockerärtor
Ca 1 - 2 msk ljus soja ( som inte färgar)
2 msk råsocker
Ca 1 msk chilisås, Heinz
vatten + Ananasjuice,ca 2 dl totalt
Red av med 2 msk vatten och 1 msk pot.mjöl
Jasmineris
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 |
5 | 6 | 7 |
8 |
9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
16 | |||
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||
|