Direktlänk till inlägg 28 februari 2017
När barna var små gjorde jag mycket av maten i micron. Det skulle ju gå fort att få maten på bordet. Kokade alltid riset där, så skönt att slippa riskastrullen. Fiskfärs, pate'er och omelett var andra saker. Bacon stekte jag på hushållspapper i lager om 4 skivor man lägger lagren omlott på en tallrik, papper mellan lagren och överst. 20 sek/skiva.
Något som alltid blir bra i micron är fisk. Bilden ovan är det närmaste jag hittade i bildväg, lånad från Köket.
Tog fram en 300-grammare skinnfri torskrygg och la i en liten ugnsform, täckte med Gladpack och körde på full effekt i 4 min och lät den sen stå kvar i micron ett par minuter. Saltar gör man alltid efteråt då.
Den blev perfekt skivorna hade öppnat sig en aning mer än på den här bilden.
Till det gjorde jag en sås på 2 1/2 dl vatten, 2 1/2 dl mjölk, 1 fiskbuljongtärning, 3 msk idealmjöl, dill, vitpeppar och några korn salt till. Pressad eller kokt potatis och sallad eller rivna morötter till.
Testa det här, det blev väldigt gott!
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | 25 | 26 | |||
27 |
28 | ||||||||
|