Alla inlägg under november 2015
Snart advent vad sägs om den här?
Han slapp fiskbullar han kom på att han ville ha kebab så tjejerna fixade.
Järvsökebab från fryst är bäst, detta var Lidl:s och den gick att äta den med men inte alls samma klass som Järvsös. Ris till det, grönsaker: sallad, tomat, gurka, röd paprika och rödlök i vinegrett, och kebabsås som bara är kebabkrydda och lite vitlök i gräddfil. Blir godast tycker jag.
Fransk chokladtårta med mandariner från burk.
Fransk chokladtårta
175 g smör
175 g mörk choklad
2 dl socker
3 äggulor
1½ dl vetemjöl
½ tsk kaffepulver
3 äggvitor
Glasyr:
1 dl vispgrädde
150 g mörk choklad
25 g smör
Sätt ugnen på 200 gr
Smält smöret i en stor kastrull
Ta den från värmen och bryt i chokladen i småbitar
Låt den smälta i det varma fettet
Tillsätt socker och äggulor under kraftig omrörning
Blanda mjöl och kaffepulver och rör i det
Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vänd ner det
Häll i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm
Grädda genast på nedersta falsen i 25-30 min
Den ska vara lite kladdig
Lossa kanten på formen och låt den svalna
Ovansidan som kan bli lite sprucken, ska vara uppåt
Koka upp grädden till glasyren, ta från värmen
Lägg ner chokladen i bitar tillsammans med smöret
Smält under omrörning och låt den svalna något
Häll den över tårtan och bred ut
Servera kall, gärna med vispad grädde
Han fick ett presentkit från Fredrikssons med (kopierar från hemsidan.)
Alkoholfri glögg så fruktansvärt god, vitt vin är med från början men alkoholen kokas bort, smaksatt med Ingefära & Kanel baseras på äppelmust. Smaken är i grunden traditionell glögg, som fått ett extra lyft av Ingefära och Kanel. Smaker som tillsammans ger en dryck som är mer än en vanlig glögg.
Dom fick 2a pris för den glöggen i nån tävling där företag från hela landet var med.
Fikonmarmelad och biscotti med havtorn låg i påsen med.
Veckans vego:
Rårakor med squash
1 kg potatis
400 g squash
1 kruka gräslök
0,5 tsk salt
smör och olja att steka i
lingonsylt
grönsallad
Tvätta och riv potatis och squash.
Hacka gräslök och blanda med rivet. Rör i salt.
Stek plättar av rivet i smör och olja på medelvärme några minuter på var sida.
Stek gärna i två stekpannor samtidigt så går det snabbare.
Servera rårakorna varma med lingonsylt och en grönsallad till
Veckans sallad:
Broccoli med valnötter
2 broccolistånd
2 dl valnötter
1 citron
4 msk olivolja
salt o sv.peppar
Skölj och dela den råa broccolin i småbuketter
Hacka gärna stjälken fint också
Hacka valnötterna grovt
Blanda i en rymlig skål
Pressa citronen och blanda i olivoljan
Häll över salladen
Smaka av med salt o sv.peppar
Låt stå kallt minst ett par timmar före servering.
Evas morotsfoccacia
50 gram jäst
6 dl fingervarmt vatten
1/3 dl olivolja
I kg vetemjöl
4 dl riven morot
10 g salt
Strax under 1 dl brödsirap
(Flingsalt, timjan, rosmarin, olivolja innan gräddning)
Ugn 200-225 gr
Smula ner jästen i en degbunke, häll över vattnet och rör om.
Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen kraftigt tills den är smidig.(ganska lös)
Jäs under duk ca 40 min.
Tryck ut degen i en smord långpanna och låt jäsa ytterligare ca 35 min.
Ringla över lite olivolja, strö över flingsalt och örtkryddorna.
Grädda brödet ca 15 min och skär det i bitar när det svalnat.
Månd:
Pasta med köttfärssås
4 port pasta kokas en anvisning
400 g köttfärs 70/90
1-2 gula lökar
1 vitlöksklyft press
1-2 msk tomatpuré
1-2 msk chilisås
1 tsk paprikapulver
½ krm cayenne
1 krm sv.peppar
1-2 tsk salt
1 brk kross tomater + ½ brk vatten
maizenaredning om det behövs
riven parmesan
Fräs köttfärsen med löken
Tillsätt vitlök, tomatpuré, chilisås och kryddor
Häll på tomater och vatten
Låt det koka ihop ca 10 min
Red av om det behövs
Servera med pastan, sallad och riven parmesan
Tisd:
Stekt laxfilé, broccolisallad, remoladsås och kokt potatis
Stek fisken ca 500 g med skinnsidan först ca 4-5 min/sida
Remouladsås
3 dl kladd (majjo, gr.fil eller matyoghurt i lagom blandning)
1 liten finhackad lök
2-3 msk bostongurka
1 kokt hackat ägg
1 kn klippt dill
1 tsk torkad dragon
½ kn klippt persilja
saft av ½ citron
1-2 tsk kapris
salt & peppar
Rör ihop och låt dra minst 1 timme innan servering
Onsd:
Kroppkakor
1.5 l kokt ljummen, avångad potatis (king Edward är bäst)
3-4 äggulor
1-3 dl mjöl
Fyllning:
200 gr sidfläsk, falukorv eller svamp
2 gula lökar
2 krm svartpeppar
Kokning:
2 l vatten
1 msk salt
Pressa potatisen, rör ner äggulorna och mjöl tills det blir en stabbig deg
Rulla ut till längder, skär i bitar som snittas nästan mitt itu.
Hacka löken och tärna fläsket fint, fräs ihop det med kryddpepparn och låt det rinna av på hushållspapper.
Lägg fyllningen i snittet och kläm hop till en boll.
Lägg i kokande vatten ca 15 min
Låt dom rinna av på en handduk
Servera med smör och lingon.
Torsd:
Potatis- och purjosoppa
4 Stora potatisar
2 gula lökar
2 purjo
2 kl finhackad vitlök
olja
dill
1 liter hönsbuljong
1 dl mjölk + 2 msk mjöl
salt & peppar
Fräs potatis i bitar och lök skivad i oljan, vitlök med mot slutet
Tillsätt buljong och koka till potatisen kokar sönder
Tillsätt dill, vispa sönder potatisen med ballongvisp och red av
Smaka av med salt o peppar.
2½ dl rundkorning ris
5 dl vatten
2 msk Smör
1 tsk salt
8 dl mjölk
2 kanelstänger
1 msk strösocker
2 äggulor
ströbröd
Blanda ris, vatten, smör och salt i en stor tjockbottnad kastrull.
Låt koka på svag värme ca 10 min.
Tillsätt mjölk och kanelstång.
Låt gröten koka på mycket svag värme 30-40 min.
Sätt ugnen på 200 gr
Smaksätt med sockret
Rör snabbt i äggulorna
Häll i smord ugnsform
Strö på ströbröd
Grädda ca 25-30 min
1 dl blandsaft, jordgubbssaft eller hallonsaft
2 dl vatten
1 msk potatismjöl
Blanda saft, vatten och potatismjöl kallt i en kastrull och värm under omrörning tills såsen tjocknar.
Ta av från värmen och servera saftsåsen varm eller kall.
Den ska inte koka då blir såsen tunn igen.
Fred:
1 stort pitabröd, gärna så kallat libabröd
1–2 tsk olivolja
1 tsk flingsalt
Dressing:
3 msk olivolja
3 msk rödvinsvinäger
1 msk vatten
1 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
Fetakräm:
100 g fetaost
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl grekisk eller turkisk yoghurt på burk
Sallad:
1 ask (250 g) cocktailtomater
1 gurka
1 rödlök
12-16 oliver
4 inlagda pfefferoni
4 myntakvistar, de plockade bladen
1 tsk sumac
Till servering:
4 grillade kycklingfiléer eller klubbor
Sätt ugnen på grill 225 grader.
Skär brödet i snibbar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Droppa över oljan, strö över flingsaltet och rosta i mitten av ugnen cirka 3 minuter, passa noga så att brödet inte blir bränt.
Låt svalna.
Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
Mosa ihop fetaost och vitlök, blanda ihop med yoghurten.
Dela tomaterna.
Skär gurkan i små tärningar.
Skala och strimla rödlöken.
Blanda tomater, gurka, lök och oliver.
Vänd ner pitabröd.
Fördela salladen och fetakrämen på tallrikar.
Ringla över dressingen.
Toppa med pfefferoni, myntablad och sumac.
Servera med kycklingen.
Tips! Sumac finns att köpa i saluhallar och välsorterade livsmedelsbutiker.
Får du inte tag på sumac, krydda salladen med paprikapulver och citronpeppar.
Tårta
Lörd:
Gratinerade korvstubbar med champinjoner och tomat
500 g finkrossade tomater med basilika
ca 600 g falukorv
250 g champinjoner
2 dl riven gratängost
2 krm salt
1 krm peppar
4 portioner tagliatelle
Sätt ugnen på 225˚C.
Häll tomatkross i en ugnssäker form. Skär korven i ca 3 cm breda bitar och ställ dem i tomatkrosset.
Ansa och finhacka champinjonerna.
Blanda dem med ost, salt och peppar.
Fördela hacket på korvstubbarna.
4. Tillaga mitt i ugnen 20-25 minuter.
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Servera korven med pastan.
Sönd:
Goda grytan
Paprika kan bytas ut mot t. ex vattenkastanj, morot eller likn, pulvret bör nog va med dock.
Lägg i en gryta:
1 kg fläskkött i sockerbitsstora bitar
5 strimlade paprikor i olika färger
5-6 scharlottenlökar eller 2-3 gula, grovt skurna
2-3 krosss vitlöksklyftor
5 tsk paprika pulver
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1,5 tsk salt
2,5 msk soja
1 brk tomater + 1/2 brk vatten
1 brk ananassalsa + 1/2 brk vatten (man kan ta 2 brk tomater om man inte gillar salsan)
Rör om, koka upp o låt puttra på spisen medans du gör nåt roligare. Klar e ca 45 min eller när köttet är mört.
Smaka av! Ät m potatis eller ris.
Fruktsallad på säsongens frukter och bär
Ja så säger dom till mig när jag föredrar gravlax ist för salmalax, men då är jag en tant då. :-D. Köper ju ibland men tycker det är godast att göra egen. Börjar med hur man gör riset.
Riset:
ca 1-2 dl sushi- eller gröt-ris per person
Skölj riset tills vattnet som rinner av är klart och inte grumligt. Låt sedan riset ligga till sig och dra i vatten en halvtimme .
När man kokar kortgrynigt japanskt ris gör man inte på exakt samma sätt som långgrynigt ris, bland annat används lite mindre vatten. Följ instruktionerna på ditt rispaket för att få till det bra. Sushiris behöver ungefär 18 minuter på sig att bli färdigt men följ för säkerhets skull instruktionerna på paketet.
Lyft av locket när riset är klart och lägg en kökshandduk över kastrullen för att fånga upp ångan.
Låt det stå i 15 minuter.
Lägg riset i en träskål med platt botten. Om du inte har en sådan skål kan du använda en av plast. Undvik att ta en av metall om du kan. Häll sakta ner vinägerblandningen och rör om försiktigt. Du vill inte riskera att krossa riskornen.
För ett kilo ris:
1 dl risvinäger
2 msk socker
1 tsk salt
Socker och salt löses i ris-vinägern medans det värmes på svag värme
och fördeles därefter över det nyligen kokta riset
(läs på flaskan kan vara olika för olika fabrikat, finns även färdig blandning att köpa)
När du rört ner vinägerblandningen och rört om är det klart. Låt riset torka i några minuter.
Sen behöver du tex:
Maki
2-3 ark nori
ca 2 koppar sushiris
ca 200 gram lax
gurkstavvar
Lägg ut noriarken med den sträva sidan uppåt.
Sprid ut ett lager sushiris ovanpå noriarket. Låt det vara ungefär en centimeter högt. Lämna en liten bit utan ris utmed ena långsidan.
Placera gurka och lax som en sträng på andra långsidan, (gurkan i laxen liksom) ungefär en centimeter in från kanten.
Du kan variera fyllningen med t.ex avocado och något skaldjur
Rulla ihop rullen
Nigiri:
Forma kuddar av riset och lägg på skivor av lax, avokado, omelett eller uppskurna jätteräkor.
Servera med soya, ev wasabi och inlagd ingefära
Vissa av instruktionerna har jag lånat här:
http://hurmangörsushi.se/
Inte alltid jag dekorerar men idag kände jag för det. Jag brer lite gravlaxsås på laxen. Sen en halverad crabstick, det är något jag bara har i sushi, gillar det inte annars. Gurka och röd paprika på den med. Pepparrotsvisp på det hela innan jag rullar, den jag använder är det lite mer styrka i än de vita tuberna, men det går bra med dom med eller wasabi så klart men det har jag inte.
En med räkor, avokado, paprika och alltid p-vispen.
En med bresola som jag brer med pepparrotsvisp och rullar hop, sen sockerärtor, salladslök och tomat, allt skuret i smala stänger, tomaterna urkärnade.
Bresola är torkat nötlår
C som inte äter räkor eller lax jättegärna gjorde sina med bresola och lomo som är marinerad och torkad ytterfile' från gris. Bild nedan.
Lomo har en svag smak av vitlök och är även salt. Nog min favorit av spanska charkdelikatesser.
Det vi hade idag var alltså
Gravlax + sås
Crabsticks, frysta långa
Räkor 50/70
Lomo
Bresola
Pepparrotsvisp
Avokado
Salladslök
Röd paprika
Gurka
Tomat
Sockerärtor
Hur man sen gör rullarna är inte så noga, ha i det du gillar och skär grönsakerna i stavar, crabsticks kan man ha som dom är eller dela på längden. Det vi gjorde idag är både det vi åt ikväll och lunch i morgon.
Elles
Christines
Det här är en av mina. Nyss införskaffad och den första av minst 3 jag är helt nöjd med. Min första var en Braun och den nötte vi ut. Sen har jag haft Philips, Bosch och nu senast Andersson men ingen höll måttet till 100%.
Den här är väldigt tyst, trodde nästan det var fel på den ;-) den absolut tysyaste jag haft.
Kompletterar med mixerstav som jag har en minihacker och ballongvisp till. Tror det också är samma märke. Har även en vanlig bakassistent. Matberedaren har citruspress som xa tillbehör och det ska införskaffas snarast.
Vad är ditt bästa hjälpmedel?
Elle kom på fm och jag hade inte orkat gå upp och äta frukost med Christine och Leffe, är inne i en period nu med mycket värk och sover oroligt.
Vi gjorde lite frunch med äggröra, prinskorv, köttbullar och rödbetssallad. Då blev jag så himla sugen på Jansson. Ja kusin Eva man kan äta det fast det inte är jul ;-D
När vi gjorde potatisgratängen igår så var det första gången jag kokade potatis och lök i grädde innan jag hade i den i formen och nu fick jag för mig att prova det med Jansson med.
Det gick kanon! Ja, förutom att ansjovisen smälte, men smaken fanns där. Och jag tror att om man bara tar med spadet från början så kan man rör i ansjovisen sist och bara ha med den i ugnen.
Lite rester från i morse + Jansson. Jag gjorde så här
Sätt ugnen på 225 gr
Skala och strimla ca 750 g potatis
Hacka 200 g gul lök, en medelstor väger ca 100 g
Lägg det i en kastrull med ungefär 3.5 dl gräddmjölk, jag hade 1.5 dl vispgrädde och 2 dl mellanmjölk
Häll i spadet från ansjovisen 125 g burk också, koka upp och koka max 3 min, ev kan du koka med ansjovisen. Men den ser du inte mer då.
Häll över i en ugnsform, peta ner ansjovisen, strö över ströbröd och några klickar smör
Grädda i ca 15 min.
Mycket snabbare än traditionellt sätt alltså. Och det bästa är att et finns kvar lite till en knäckemacka i morgon. :-)
Veckans vego:
Bakad potatis med bönsallad
4 bakpotatisar
1 1/2 dl majs
3 salladslökar, skivade
2 tomater, hackade
1 pkt (cirka 400 g) svarta bönor, sköljda och avrunna
2 avokador, i bitar
salt och peppar
2 dl keso
1 lime i klyftor
Veckans sallad:
Råkost och grönt
1-2 finrivna rödbetor
2 grovt rivna äpplen
1 dl gräddfil
½ salt
Lite peppar
2 tsk solrosolja
½ purjo
ev 10 cm gurka
Blanda rödbetor, äpplen och dressingen, lägg på ett fat.
Strimla en halv purjo och/eller färsk gurka och lägg ovanpå.
Veckans bröd:
Dinkelkakor
100 g jäst
100 g smör
1 L vatten eller mjölk
4 tsk salt
4 msk brödkrydda
3 msk honung
2 d solroskärnor
700 g dinkelmjöl fullkorn
720 g vetemjöl special
Smula jästen i bunken
Smält smöret, tillsätt vätskan och värm till 37 gr
Lös upp jästen med lite av vätskan tillsätt sen resten
Tillsätt övriga ingredienser, spar lite vete spec till utbakningen
Jäs 1 timme.
Sätt ugnen på 225 gr
Baka ut till 10 runda kakor
Nagga och jäs 30 min.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min
Månd:
Kokt köttkorv med örtmos
Koka korven enl anvisning på förpackning
Örtmos
1 kg mjölig potatis
¾ dl varm mjölk
2 msk smör
½ dl finhackat, dill och gräslök
Salt & sv.peppar
Skala och skär potatisen i mindre bitar
Koka mjuka i lättsaltat vatten ca 20 min, häll av vattnet när den är mjuk
Pressa eller mosa den avångade potatisen med varm mjölk, örterna och smör
Smaka av med salt och sv.peppar
Tisd:
Isterband
Serveras som vanligt med stuv vitkål, rödbetor, rivna morötter och potatis
recept se v 42
Onsd:
Råraka
6 potatisar (medelstora, skalade)
Till stekning:
Smörolja
Salt
Sv.peppar
Servera med bacon, sallad och lingon
Riv potatisarna
Sätt två stora stekpannor på spisen, lägg i smör och olja.
Krama ur potatisen och stek 4 plättar av den rivna potatisen.
Låt det steka så att det blir riktigt krispigt. Salta och peppra.
Vänd plättarna och stek vidare.
Torsd:
Spenatsoppa med ägghalvor
Ost & skinktoast
Spenatsoppa
1-2 msk smör
3 msk mjöl
1 l vattnet + 2 buljongtärningar, grönsak eller höns
300 gr fryst hackad spenat
½ dl mjölk
salt, peppar o ev. muskot
2 hårdkokta ägg
Smält smöret och rör ner mjölet
Späd med vatten och tillsätt buljongtärningarna
Koka upp
Tillsätt spenaten, sjud på svag värme till spenaten smält
Häll i mjölken och koka ytterligare några minuter
Rör då och då, smaka av
Servera med äggklyftor i tallriken
Toast
4 formbrödskivor
smör
4 skivor skinka
4 tomatskivor
2-3 dl riven ost
Sätt ugnen på 225 gr
Smöra brödskivorna
Lägg på skinka, tomat och avsluta med ost
Gratinera ca 10 min
Fred:
Hawaiiburgare
4 hamburgare, stekta
4 skivor hamburgerost, pålagd på hamburgaren vid avslutad stekning
4 friscobröd, rostade i halvor
4 ananasringar
Dressing, ketchup och rostad lök
Bred dressing på brödets underdel
Lägg på rostad lök
Lägg på den ostförsedda hamburgaren
Lägg på ananasringen
Bred brödets överdels undersida med ketchup och lägg på.
Lörd:
Räksnurror
12 lasangeplattor, färska
300 g färskost
1 kruka basilika
1 citron, skal + 1 msk saft
100 g gröna ärtor
2 dl fraiche, kokbar
2 dl vispgrädde
2 dl hackat, dill & gräslök
1 dl vitt vin/fiskbuljong
150 g skalade räkor
1 citronklyfta
50 g stenbitsrom
1 dl fraiche
dill
Sätt ugnen på 200 gr
Mixa färskost, basilika, citronskal & saft
Förväll de gröna ärtorna och mixa i dom
Bred kräm på varje platta och rulla hop från kortsidan
Dela rullarna
Koka upp fraiche, grädde, örter och vin/buljong
Häll hälften av såsen i en ugnsform, eller fördela i 4 port.formar
Ställ rullarna däri och häll över resten av såsen, 3 i varje portform
Gratinera ca 25 min
Toppa med räkor, fraiche, rom, dill och citron
Sönd:
Wienerscnitzel med gröna ärtor och råstekt potatis
8 potatisar
800g wienerschnitzel (800 gram är ungefär 4 stycken)
salt & peppar
2dl vetemjöl
2st ägg
2dl ströbröd
smör och olja till stekning
8st små ansjovisfiléer
1st citron
1dl kapris
2knippen persilja
Sås:
2dl kalvfond
1st lök
1dl öl
1msk kaprisspad
salt & peppar
smör
4-6 dl gröna frysta ärtor
Sätt ugnen på 150 grader.
Skala och skär potatisarna i tärningar och stek dem med smör i en stekpanna.
Lägg sedan upp potatisen i en form och ställ in i ugnen så att den steks klart under tiden köttet tillagas.
Banka köttet tunt (gärna mellan plastpåsar) och vispa upp ägget.
Måtta upp mjölet i en skål, häll ägget i en annan och ströbrödet i en tredje.
Vänd alla köttbitar i varje skål - först i mjölet, sedan i ägget och slutligen i ströbrödet.
Stek sedan köttet i ganska mycket fett - gärna smör och olja blandat.
Såsen kan puttra vid sidan om:
Skala och hacka löken fint och fräs den i smör.
Tillsätt ölen, kalvfonden och eventuellt lite vatten.
Krydda med spad från kapris, salt och peppar.
Koka ärtorna enl anvisning
Lägg på kapris på ansjovisfiléerna och rulla ihop dem.
Servera schnitzlarna med den stekta potatisen, en skiva citron, persilja och kaprisansjovisen och ärtor.
Servera gärna rätten med en kall öl.
Solsallad
2 bananer
2 satsumas
2 apslsiner
2-3 msk råsocker
Glass till servering
Skala och dela frukten i bitar
Lägg i en skål, strö över sockret, rör om
Låt stå kallt minst 30 min
Servera med glass.
SKALDJURSSALLAD MED MANGO OCH AVOKADO I LIMEDRESSING
6 PERS
Skaldjur ca 100 gr/pers, vi hade hummer och kräftstjärtar
1 stor hackad mango
1 stor skivad avokado
2 finstrimlade salladslökar
1 fint hackad röd paprika
flingsalt och nymald svartpeppar
Ciabattaskivor, olivolja, flingsalt.
Dressing:
Saft av 1 lime
½ dl olivolja
1 tsk flyt honung
salt och sv.peppar
Rensa och dela ev stora skaldjur, har du hummer gör enl. följande tag bort skalen från hummerstjärtarna och lyft ur köttet.
Avlägsna den svarta strängen som löper längs med stjärten.
Skiva stjärten i fina bitar.
Blanda med övriga ingredienser.
Salta och peppra efter smak.
Vispa ihop dressingen och slå den över salladen.
Rör om och låt stå i kyl 15 min.
Fördela salladen i höga glas med ev.klokött eller andra fina bitar överst.
Servera med ugnsrostade skivor av ciabatta, med lite olivolja och flingsalt på.
Potatisgratäng med lövbiff
1 kg potatis, skivad
2 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor, pressade
Lägg detta i en kastrull, tillsätt 2 tsk salt, 2 krm peppar och 5 dl grädde, rör om
Koka 3 -5 min
500 g lövbiff i strimlor
1.5 tsk vardera av hoisinsås, jap. soja och ketchap manis + 1-2 krm peppar och 1/2 tsk fisksås
Lägg lövbiffen i stekpanna med lite smörolja i, häll på resten, rör om och låt det fräsa till köttet är genomstekt och smaksättningen har kokat in.
Lägg köttet i botten på en ugnsform
Häll över potatisen och riv över ost.
Grädda i 225 gr 20-30 min servera med sallad.
Gino
2 kiwi, skalade och kvartade skivor
2 bananer, skivade
1 ask jordgubbar, ansade och delade
200 g vit choklad
Lägg frukten i en smord ugnsform
Riv över chokladen
Grädda under grillvärme 200 gr ca 7 min, tills chokladen får lite färg.
Servera med glass.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 |
5 | 6 |
7 |
8 | |||
9 | 10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 | |||
23 |
24 | 25 | 26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 | |||||||||
|