Direktlänk till inlägg 24 november 2015
Idag åt vi den första julskinkan, var inte det minsta sugen på fisken jag planerat. Maxi hade för 29.90 för nån månad sen. Den hade datum till mitten av dec, därav tjuvstarten. Köpte en till idag för samma pris med datum i februari. Så julen är räddad med.
Jag griljerade inte eftersom den mest ska vara pålägg. Skar bort de mesta av fettet och lät den gå med i ugnen samtidigt som vi gratinerade en broccoli och morotsgratäng. Då torkar man till den och till mat som vi åt den idag är den ju godast varm. Åt med senap och det var så himla gott.
Pålägg för 29.90 tackar man nu inte nej till ;-)
Till gratängen som dottern gjorde kokade vi morötter och broccolistjälkar nästan klara. Läggs i smord form, även resten av broccolin som jag bara kokar med det andra några minuter. En enkel toppredd vitsås, ganska tjock så klart på det, ost överst och så in på 225 gr i 25 min. Den tiden och temperaturen är lagom för skinkan på det sättet också utan att den blir torr. Här snackar vi färdigkokt skinka. ( Nybergs är bra)
Köpte julmust till helgens lilla julbord med och grejer till lite bröd och japansk knäck. Glömde dock "tomtebröd" men det lär ju finnas härute.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 |
5 | 6 |
7 |
8 | |||
9 | 10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 | |||
23 |
24 | 25 | 26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 | |||||||||
|