Direktlänk till inlägg 2 mars 2014
Veckans sallad:
Vitkålssallad i banansås
1/2 l strimlad vitkål
rörs ner i en blandning av:
2 mosade bananer
1 dl gräddfil
2 msk citronsaft
1/2 dl kokosflingor (kan uteslutas)
1/2 tsk paprikapulver
1,5 msk olja.
Månd:
Köttfärsgryta med bönor
Till 4
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
500 g köttfärs
2 msk smörolja
1 brk hela tomater, eller körsbärstomater
½ dl hackad persilja
1 tsk spiskummin
½-1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 buljongtärning
1 dl vatten
1 squash
2 dl valfria kokta bönor
1 tsk salt
1 krm sv.peppar
1 dl halverade gröna oliver
Servera med ris, blanda gärna ner 1 tärnad röd eller gul paprika och några torkade, strimlade aprikoser i det direkt då det är klart, låt det stå en stund under lock.
Skala och finhacka lök och vitlök
Fräs det tillsammans med köttfärsen i fettet i en gryta
Vänd ner tomater, persilja, kryddor, buljongtärning och vatten
Låt allt koka upp och koka i ca 6-7 min
Tärna squashen under tiden, vänd ner den och bönorna i grytan
Låt detta puttra med i ca 3 min
Smaka av och strö över halverade oliverna
Servera med riset.
Tisd:
Stuvade rotfrukter med korv
Onsd:
Ostschnitzel med stekt potatis, ärtor och filsås, schnitzel färdig från fryst, 3 dl filsås med ½ brk sardeller och peppar.
Torsd:
3 kycklingfiléer (400 g)
1 paprika
½ purjolök
1-1½ tsk curry
kycklingfond eller 2 tärningar kycklingbuljong
1 liter vatten
2 msk mango chutney
2 msk chilisås
Salt
Svartpeppar
Risoni
Skär purjolöken i ½ cm skivor, skär paprikan i mindre bitar.
Fräs grönsakerna i stekpannan, strö över curryn och låt fräsa med.
Koka ur stekpannan med lite vatten och för över grönsakerna i en gryta.
Skär kycklingen en mindre bitar och bryn i stekpannan, salta och peppra och för över i grytan.
Tillsätt kycklingfonden och vattnet, rör ner mango chutney och chilisåsen.
Tillsätt risoni, koka till den är klar, se förpackning.
Fred:
Pizza med t.ex grönsaker, kyckling och köttfärs, tar vad vi haver... sallad så klart.
Lörd:
Gammeldags Fiskpudding
1,5dl rundkorningt ris
½ tsk salt
2dl vatten
6dl mjölk
400 g vit fiskfile t.ex torsk
2ägg
½ tsk salt
1krm riven muskot
vitpeppar
Sätt ugnen på 225 grader
Koka upp ris, salt och vatten och koka på svag värme i 10 min
Tillsätt mjölken, koka upp igen och låt sjuda försiktigt i 20 min under lock Rör om då och då
Koka upp fiskbuljong eller saltat vatten med några vitpepparkorn i
Lägg i den tinade fisken, lägg på ett lock, dra från värmen och låt stå i 5 min
Dela fisken i mindre bitar, gör inget om den är lite rå i mitten
Blanda risgrynsgröten med ägg, salt, muskot och vitpeppar, vänd ner fisken
Lägg bladningen i en smord ugnsfast form
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min.
Sönd:
Fläskfilégryta
2 gula lökar
300 g jordärtskockor
1 + 1 msk smör eller margarin
400 g fläskfilé
2 dl vatten
1 msk kalvfond
2 dl grädde
1 msk dijonsenap
Skala, dela och skiva löken.
Skala jordärtskockorna och skär dem i 1 cm tärningar.
Fräs lök och jordärtskockor mjuka i en stekpanna med 1 msk smör.
Ta upp lök och jordärtskockor.
Putsa och skiva köttet.
Stek i stekpannan med 1 msk smör.
Lägg tillbaka lök och jordärtskockor och tillsätt vatten, fond, grädde och senap och småkoka i 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med klyftpotatis och sallad.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 | 8 | 9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||
31 |
|||||||||
|