Direktlänk till inlägg 1 mars 2014
Här är det ursprungliga receptet
Koka upp pastavatten och koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna och fräs vitlöken ett par minuter utan att den tar färg. Tillsätt vitt vin och tomatpuré och låt puttra.
När pastan är klar, spara en deciliter av pastavattnet och häll av pastan i ett durkslag.
Häll pastan i stekpannan, vänd i skaldjur, spenat, citronsaft och -skal och späd med pastavattnet om det ser torrt ut.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med lite extra olivolja ringlad över
Pastan kokades, vi tog bandspagetti. Jag kände dock att det behövdes lite mer grönsaker så jag gjorde en kylskåpsinventering, tog det gröna på en purjo, en bunt sparris, några sockerärtor, ½ röd paprika och några champinjoner. Skar ner allt det.
Fräste vitlöken som det stod men sen tillsatte jag dom andra grönsakerna, tog tomatpuré och vitt vin som det stod men la också till 1½ dl vatten, 1 dl matlagningsgrädde och ½ msk hummerfond. Lät det puttra i 3 min.
Skalade 500 g räkor, tog 1 brk kräftstjärtar, hittade 2 tomater som började bli skrynkliga så tog med dom, spenat hade jag ju och citronen revs och pressades.
Vände ner rubbet + grönsakssåsen i pastan, kryddade med sv.peppar och lite salt.
Det smakade - citron!!
Så om ni skrivit av receptet minska citronen till en ½, då hade jag ändå lagt till grädde, fond o vatten. Det var så det drog i bak under tungan. Inte så att det inte gick att äta men ändå. Jag är glad jag inte följde receptet kan jag säga Jag gör om det här åt er
Räk o kräftpasta
Koka upp pastavatten och koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
Skala räkor, hacka vitlöksklyftorna och ansa och skär ner grönsakerna, riv skal o pressa citron, häll av kräftstjärtarna
Hetta upp oljan i en stor panna och fräs vitlöken ett par minuter utan att den tar färg
Häll i resten av grönsakerna, utom tomat och spenat, och tomatpuré, rör om
Tillsätt vitt vin, vatten, grädde och fond, låt puttra i 3 minuter
När pastan är klar, häll av i ett durkslag, skaka och häll tillbaka i grytan
Vänd i grönsakssåsen, skaldjur, tomat, spenat, citronskal och -saft, kanske inte all saft heller, smaka er fram
Smaka av med salt och sv.peppar
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 | 8 | 9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||
31 |
|||||||||
|