Matsedeln

Direktlänk till inlägg 27 oktober 2013

Festmaten

Av Neta - 27 oktober 2013 00:21

 

 

Kaffe- och kakaomarinerad fläskfilé

4 port

 

 

ca 600 gr fläskfilé

salt peppar

1 msk apelsinskal strimlat, bara det gula.

 

Marinad:

1 dl starkt kallt kaffe

2 msk rapsolja

saften av en apelsin

1 tsk sambal olek

1 msk kakao

1 hack vitlöksklyfta

1 krm svpeppar

2 msk färska hackade rosmarinbarr

2 msk akaciahonung

 


3 msk apelsinvinägrett (blanda 2 msk press apelsinsaft, 2 tsk akaciahonung, 1 msk rapsolja, salt & peppar)

Ugn 175 gr

 

Putsa fläskfilén och lägg den i en fryspåse.

Vispa samman marinaden och häll över köttet, Gnid runt marinaden och förslut påsen.

Låt köttet ligga i marinaden ca 6 timmar.

Torka av köttet och salta och peppra runt om.

Bryn filén runtom i en stekpanna. Lägg över i ugnsform och fortsätt tillagningen i ugnen ca 20 min eller till innetempen är 65 gr.

Låt köttet kallna.

Skär köttet i tunna skivor, garnera med apelsinskalen.

Droppa apelsinvinegrätt över köttet.

Servera med potatis- och purjogratäng samt ett glas rött.

 

 Severades med potatisgratäng, tomat, rödlök & mozzarellasallad, vitlöksmarinerade champinjoner, syltlök och oliver.

 

Förrätten blev en cocktail på räkor, kräftstjärtar, grapefruktfiléer, gurka, paprika, sockerärtor, dill & gräslök med lite av köttets apelsinvinegrett.

 

 

 

Gårdagens varma smörgåstårta

 

 

Varm smörgåstårta med kyckling, bacon o avokado

 

 

1 grillad kyckling
3 tomater
3 avokado
2 pkt tärnat bacon á 140g
½ pkt baconskivor, ca 70g
1 pkt ”hönö”kaka
700g riven ost
gröna halverade oliver
1 röd paprika

2-3 tomater
ev persilja

Rensa kycklingen och skär köttet i bitar. Tärna tomaterna och avokadofruktköttet. Blanda det med kycklingen.
Stek det tärnade baconet och låt rinna av på hushållspapper. Blanda ner i kycklingröran.
Stek de halverade baconskivorna och låt dem rinna av. De används senare som dekoration.
Lägg 2 polarkakshalvor på en plåt med bakplåtspapper, så de bildar en stor rund botten, (skarven kl 12).

Lägg på hälften av fyllningen och strö på 1/3 av osten. Täck med ytterligare 2 halvor bröd, lägg dom tvärtom (skarven kl 15) med resten av fyllningen på och 1/3 av osten.
En omgång bröd till tvärtom lager 2 , Strö på resterande ost, mycket runt ytterkanten,  lägg halverade gröna oliver runt kanten (i osten) Ansa och skär paprikan i strimlor. Lägg dem som en blomma mitt på tårtan, tomater runt.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 20 min tills osten har fått fin färg. Gör snitt med en kniv och stick ner baconskivorna mitt i tårtan runt blomman.
Servera direkt, gärna med en grönsallad.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards