Matsedeln

Direktlänk till inlägg 23 juni 2013

Midsommarmaten i ord och bild 2

Av Neta - 23 juni 2013 00:37

Sov länge och åt sen frukost så lunchen idag blev en korv på festplatsen.


  Förrätt


Kräfttårta

 

Ca 240 gr kavring

100 gr smält smör

 

1-2 msk finhackad rödlök

2-3 msk finstrimlad purjo

100 gr stenbitsrom

3 hårdkokta hackade ägg

1 brk (170 gr) frysta kräftstjärtar

2 msk dill

2½ dl fraiche

2½ dl gräddfil

6 gelatinblad

 

100 gr rom av valfri sort

1 citron

några kräftstjärtar eller räkor

 

Kantskär och smula sönder brödet i matberedare eller likn. tillsätt det smälta smöret och tryck ner massan i en form med löstagbar kant.

 Låt stå ca 1 timme i kylen.

Tina kräftstjärtarna och skär dom i mindre bitar.

Lägg i blöt gelatinbladen 10 min i kallt vatten.

Blanda alltsammans, smält gelatinet och rör ner det.

Häll ”kladdet” över massan i formen och ställ kallt minst 3 tim.

Garnera.

 

  Idag grillade vi kycklingfiléer, gjorde samma sås som igår med fransk peppar. Åts med kokt potatis, sparris och en sallad med isbergssallad, gurka, gula tomberry, sv oliver, vattenmelon och jordgubbar. Dressingen var olivolja, persikobalsamico, salt & sv.peppar

Köper balsamico i lösvikt på Coop Stenhagen. Nu till midsommar köpte jag både jordgubbs, som också är god i desserter eller att bara ringla över glass och persiko. Till påsk köpte jag en sparrisbalsamico som också är urgod.

Älskar att ha i frukt o bär i salladen  på sommaren.

Jordgubbar och grädde till efterrätt och sen...

 

  Rosésangria

 

Tärna 300 g melon, gärna flera sorter och 1-2 nektariner, halvera och skiva ena halvan av en citron, lägg allt det i en kanna som rymmer minst 1½ liter.

Slå över 2½ dl jokk blåbärsdryck och låt den stå i kyl minst 1 timme, eller allra helst över natten. Då den ska serveras slå på en ½ flaska mousserande rosé som så klart ska vara iskall. Tillsätt ev lite florsocker, beroende på hur torrt vin ni har.

Vid serveringen la vi i frysta smultron och blåbär i glasen innan vi hällde upp. Sååå gott.

På bilden är det glas nr 2    så gott var det, men då orkade jag inte hämta bär.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards