Matsedeln

Alla inlägg den 27 juni 2013

Av Neta - 27 juni 2013 17:29

Iaf gjorde jag det häromdan när jag tog reda på en massa sparris


     


Kokade soppa på ändarna från 14 knippor gröna á 250 g och 500 g vita, blev 5 liter soppa som jag frös i ½-liters petflaskor. Passerade den och om ni förstorar bilden med durkslaget ser ni hur mkt fibrer det är i sparris. Brukar bara mixa men tycker ibland det känns som man får stickor i halsen och nu förstår jag varför.

Jag kokar ca 300 g i 8 dl hönsbuljong, mixar (och silar) tillsätter 2 dl matlagningsgrädde, kokar ner det lite och smaksätter med salt och sv.peppar Serverar med knopparna i tallriken eller så lyxar man till det med räkor, kräftstjärtar eller en klick gräddfil + rom. Lika god kall som varm och perfekt på t.ex stranden eller varför inte som förrätt på grillpicknicken, går utmärkt att äta ur mugg.

Rensade och förvällde resten som var 10 knippor minus ändarna. Knopparna för sig och frös sen 3 Netanävar stjälkar i varje påse och en Netanäve knoppar i varje påse för sig. Måste säga att dom små ½-liters fryspåsarna jag köpte på marknaden är väldigt användbara. Nu blev det knoppar i sånna och stjälkar i 1-liters.


  Frossar i jordgubbar nu, mest Ulvagubbar så klart men köpte för 15 kr utanför Ikea och dom var också helt ok.


  Igår åt vi tacos, men köpte Lidls krydda och den var väl stark tyckte jag. Hade dock perfekt mogen honungsmelon till och det mildrade lite. Provade också en ny ostdip (röd påse) som man rörde ut i gräddfil, urgod var den. Saknar den varma man kokade upp med mjölk som dom tagit bort men så kom E på att nästa gång ska vi röra ut den här med kokbar lättfraiche och prova den varm, borde va ungefär lika.


  Idag blev det gazpascho till lunch, mixade 5 skållade och skalade tomater med 1 liten rödlök, ½ solovitlök, 1 kaipapaprika, 1 skiva vitt kantskuret bröd, ½ pressad citron (ska va 1 lime egentligen) 1½ msk olivolja och 4 dl vatten. Salt & sv.peppar och så skalad & tärnad gurka och vitlökskrutonger i tallriken. Mixade den nästan slät. Den här soppan går ju också att ha med i flaska på picknick om man har tillbehören bredvid.


Nu ska jag gå o se vad jag ska äta, är grillfest i byn idag men jag vaknade med huvudvärk som inte gett sig och känner mig allmänt duvven så Elle fick åka själv. Tror jag har en laxbit i kylen och en avocado, det får bli min middag idag. C äter ute med en klient idag och L kommer inte förrän sent ikväll, färdigäten hoppas jag   .



Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards