Matsedeln

Direktlänk till inlägg 4 mars 2013

V. 10

Av Neta - 4 mars 2013 00:23

Månd:

 

Paltbröd/potatis, stekt fläsk, vitsås


Tisd:


Gratinerad frukostkorv

 

 

6 tjocka korvar

4 msk senap

4 msk ketchup

2 schalottenlök

2 inlagd gurka

2 dl riven ost

2 dl matlagningsgrädde

 

Ugn: 225°

Snitta upp korvarna och lägg dem i en smord ugnsfast form.

Bred på senap och ketchup.

Skala och hacka löken och hacka gurkan, och strö över korvarna.

Strö över osten.

Ringla över grädde och gratinera i 15 minuter.

Servera med potatismos och riven morot.

 

Onsd:

 

 

Pasta med kräft och rotfruktsås

 

 

300 g pasta

1 morot

1 palsternacka

1/2 purjolök

1 msk matfett

2 msk vetemjöl

4 dl vatten

2 dl matlagningsgrädde

300 g kräftstjärtar, frysta eller i lag

salt, peppar

2 msk hackad dill

 

Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.

Låt rinna av i ett durkslag.

Skala och skär morot och palsternacka i tärningar. Skiva purjolöken.

Fräs rotfrukterna och löken i en gryta med matfett, ca 3 minuter.

Tillsätt mjöl och rör om. Späd med vatten och grädde.

Tillsätt kräftstjärtarna och låt dem bli varma.

Smaka av med salt, peppar och dill.

Servera till pastan med en sallad

 

Torsd:

 

Rödbetssoppa


Fred:


Bakad potatis med rom, rödlök, gräddfil och räkor


Lörd:


Biffcurry

 


500 g lövbiff

2 morot

2msk smör eller margarin

salt, peppar

5 dl matlagningsgrädde

3 tsk curry

3 msk kalvfond

Servera med:

kokt basmatiris

mangochutney

sockerärter

banan


Strimla köttet. Skala och skär moroten i tunna stavar.

Fräs lövbiff och morötter i en stekpanna med smör ett par minuter. Salta och peppra.

Tillsätt grädde, curry och fond och koka ihop i 10 minuter.

Servera med kokt ris, mangochutney, sockerärter och skivad banan.


Sönd:


Ugnsstekt kycklingfilé med guccamole och potatisklyftor, rödlök & tomatsallad.


Guccamole

 

 

2 avocado

2 tsk press citron

1 press vitlöksklyfta

1 tsk sweet chilisås

1 dl gräddfil

Spiskummin, salt och sv.peppar


Mosa avokadon med citronsaften

Tillsätt övriga ingredienser och smaka av med kryddorna

Låt stå kallt minst 30 min.

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards