Direktlänk till inlägg 6 juli 2012
Grundreceptet med fyllningsförslag är så här
Matmuffins
75 g smör
6 dl mjöl, 360 g
3 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 ägg
3 dl fil
Sätt ugnen på 200 gr
Smält smöret och låt det svalna
Blanda mjöl, bakpulver och salt
Vispa samman ägg, fil och smör
Blanda allt
Vänd ner ev fyllning
Toppa med lite av fyllningen
Grädda ca 20 min tills dom fått färg.
Grekisk fyllning
300 g feta i tärningar
3 msk soltorkade tomater i strimlor
1 liten rödlök i tunna klyftor
2 dl svarta oliver
1 dl finhackad basilika
Dansk fyllning
240 g tärnat bacon
1 rödlök i tunna klyftor
300 g körsbärstomater
200 g riven västerbottenost
Fransk fyllning
200 g getost i bitar
2 päron, urkärnade i tunna klyftor
100 g valnötter
1 dl flytande honung
Italiensk fyllning
1 burk tapenade á 154 g
300 g körsbärstomater i klyftor
160 g rökt skinka, skivor
100 g riven ost
Fast vi gjorde en fyllning på:
300 g köttfärs
1 lök, hackad
salt & sv.peppar
1 dl majs
1 msk tomatpuré
100 g fetaost, smulad
ca 12 gröna oliver, skivade
Fräste lök o köttfärs, kryddade och tillsattte resten
rörde hop med smeten och fick ca 24 st i vanlig muffinsstrl. gräddade som ovan.
Var väldigt goda.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 |
5 |
6 | 7 |
8 | |||
9 |
10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 | 31 |
||||||||
|