Direktlänk till inlägg 30 juni 2012
Ja på sommaren far man ju iväg lite då och då så då blir det inga inlägg
Nu har vi åkt båt, tog en dubbelkryss och på båten blev det bakad potatis med skagenröra, räksallad och goda matiga mackor t.ex. det här
Club Sandwisch var inte bara en macka som vi trodde utan en hel måltid. Birkabåten är usel på potatis i vanliga fall men dom här pommes fritten var riktigt bra. Det var även en halverad kycklingfilé och bacon på den så mätt blev man, men vi saknade rödlöken som skulle varit, ingen av oss tre som åt den här i vårt sällskap fick någon rödlök. Däremot blandad sallad med både roesallad, ruccola och andra olika gröna sallader. Det tycker jag blir bra. Gör ofta så själv också, dressingen var någon ceasarliknande, också väldigt god.
Idag har jag tagit fram kassler, det är något jag alltid vill ha hemma i sovelväg liksom köttfärs, korv och fisk.
Blir det grillväder hamnar den nog på Webern annars kanske det blir en grekisk variant med feta, grädde och svarta oliver. Grundreceptet på den är med kyckling men man kan med fördel göra den även på kassler. Var bara lite försiktigare med saltet då.
GREKISK KYCKLING 4 port.
4 st kycklingfiléer, ca 400 g
ca 1 tsk salt
1 krm sv.peppar
50-100 g fetaost
1-2 tsk oregano
2 dl grädde
1 näve svarta oliver
Skär kycklingen i bitar och fräs i stekpanna
Salta och peppra,
Smula över osten, oreganon och häll på grädden.
Rör om och låt det puttra ca 10 min
Garnera med oliver
Servera med ris eller pasta och sallad.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 | 9 |
10 | |||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
17 | |||
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 | ||||
|